Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

"EΞΙΣ , ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ..."



Το prokapress υπενθυμίζει την δραστηριότητα του πολυμήχανου επιχειρηματία - υπουργού κ.Βουλγαράκη :

Eπαναφέρει το ακόλουθο δημοσίευμα :


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ η στάση Βουλγαράκη

Ο Σύλλογος της Επάνω Σκάλας. Παραμένει έδρα της εταιρείας των φίλων του Φεστιβάλ Αιγαίου και του κ. Βουλγαράκη. Το καταστατικό της εταιρείας των φίλων του Φεστιβάλ Αιγαίου ...και η πρώτη χρηματοδότηση του. Υπήρξε άραγε άλλη;


«Δεν απαντώ, δεν απαντώ» θα μπορούσε κάποιος να τιτλοφορήσει την απάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στα ερωτήματα που του έθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης σχετικά με την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου». Παραφράζοντας τον τίτλο του θεατρικού έργου του Ντάριο Φο «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».


Ο κ. Βουλγαράκης όμως πλήρωσε. Και μάλιστα 321.000 ευρώ σε Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συναποτελούν προσωπικοί του φίλοι και συνεργάτες του οι οποίοι και εξωθεσμικά χρησιμοποίησαν χρήματα του ελληνικού κράτους στο όνομα μάλιστα του υπουργείου!

Το «Ε» σήμερα επανέρχεται, θέτοντας ξανά στην κρίση του λεσβιακού λαού και όποιου άλλου ενδιαφέρεται σειρά στοιχείων που είχε αποκαλύψει, περιμένοντας απαντήσεις επί όλων αυτών από τον ίδιο τον κ. Βουλγαράκη, που θυμίζοντας έργα και ημέρες του προκατόχου του κ. Παυλίδη, μήνες τώρα «σνομπάρει» τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μη απαντώντας στα όσα γράφουν και, φυσικά, μη έχοντας δώσει μια συνέντευξη για να απαντήσει στα πολύ σοβαρά πολιτικά θέματα που προκύπτουν από την όλη υπόθεση.

Η δημοσιογραφική έρευνα με αφορμή την ερώτηση του Νίκου Σηφουνάκη έφερε στο φως στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Πρωτοχρονιάς του «Ε».Όπως λοιπόν είχαμε γράψει, στις 29 του περασμένου Νοεμβρίου, μόλις δηλαδή δυο μήνες μετά τον ορισμό της νέας κυβέρνησης και τη δημιουργία του Υπερυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράφτηκε το καταστατικό της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με τον τίτλο «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου». Εταίροι με μετοχικό κεφάλαιο 500 ευρώ ο καθένας οι Χρήστος Διακάκης του Γερασίμου και Διονύσιος Διονυσόπουλος του Διονυσίου, στενοί συνεργάτες του κ. Βουλγαράκη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού και μελλοντικοί συνεργάτες του –όπως είχε ειπωθεί από τον ίδιο τον κ. υπουργό– όταν υλοποιηθεί ο νέος οργανισμός του υπουργείου.

Έδρα της εταιρείας είχε ορισθεί ο Δήμος Μυτιλήνης και συγκεκριμένα η οδός Αγίου Γεωργίου 3, όπου τα γραφεία και οι αποθήκες του Συλλόγου «η Επάνω Σκάλα». Πρόεδρος του συλλόγου είναι ως γνωστόν ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος στις τελευταίες εκλογές Μάκης Βενέτας.

Να επαναλάβουμε ότι όπως γράψαμε τότε και δεν διαψευστήκαμε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «η Επάνω Σκάλα», με εξαίρεση τον κ. Βενέτα, αγνοούσαν το παραμικρό για τη διάθεση των γραφείων του συλλόγου στην εταιρεία. Ας σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα, έδρα της συγκεκριμένης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας παραμένει ο σύλλογος, μια και δεν έχει υπάρξει καμιά τροποποίηση στο καταστατικό της.

Οι σκοποί…σύμφωνα με το καταστατικό που αποκαλύφθηκε από το «Ε» και κατατέθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου, στη ΔΟΥ Μυτιλήνης και τοιχοκολλήθηκε στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης την επόμενη μέρα κιόλας από την υπογραφή του, στις 30 Νοεμβρίου 2007, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου» έχει σαν σκοπό οτιδήποτε αφορά στον πολιτισμό αλλά και… τη γαστρονομία!

Οι σκοποί δε επιτυγχάνονται μέσω της εταιρείας, η οποία λειτουργεί ως πολυεργαλείο. Οργανώνει εκδηλώσεις, πραγματοποιεί μελέτες, τυπώνει έντυπα, βιβλία αφίσες, περιοδικά ως και προγράμματα εκδηλώσεων, προπάντων όμως συμμετέχει σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράφοντας δε και συμβάσεις υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών! Διάρκεια ζωής της εταιρείας τα πέντε χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρεία δεν επρόκειτο να διαλυθεί μετά τη θεσμοθέτηση του «Φεστιβάλ Αιγαίου» με νόμο και την υλοποίηση των προγραμμάτων των εκδηλώσεων στα πλαίσια του φεστιβάλ από τον οργανισμό που θα δημιουργηθεί.


Εδώ ας σημειωθεί ότι δυο βδομάδες μετά τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου», την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, με συνέντευξή τους στην Αθήνα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Κουρούσης ανακοινώσαν τη δημιουργία του θεσμού «Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους» και την πραγματοποίηση των πρώτων εκδηλώσεων στα πλαίσια του, που υλοποιήθηκαν μάλιστα εν πολλοίς την περίοδο των περασμένων γιορτών.

Τέσσερις μόλις εργάσιμες μέρες μετά τη δημιουργία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου», την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, σε χρόνο ρεκόρ, διεκπεραιώθηκε και η πρώτη χρηματοδότηση προς αυτήν με την υπογραφή του κ. Γιώργου Βουλγαράκη. Πρόκειται για το ποσό των 321.000 ευρώ που διατέθηκε στη μη κερδοσκοπική εταιρεία των συνεργατών του κ. Βουλγαράκη, προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί της!

Υπήρξαν ή όχι άλλες χρηματοδοτήσεις, ο κ. Βουλγαράκης δεν λέει ακόμα και σήμερα…

Τι ρωτούσε :
Με την ερώτησή του στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και μάλιστα παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Νίκος Σηφουνάκης ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά για την όποια σχέση του υπουργείου Αιγαίου με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου». Συγκεκριμένα ο κ. Βουλγαράκης είχε ερωτηθεί: «Αν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με τον τίτλο “Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου” συμμετέχουν ως εταίροι, συνεργάτες του υπουργού με οιαδήποτε σχέση εργασίας με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ή αν στο παρελθόν αυτοί υπήρξαν συνεργάτες του υπουργού με οιαδήποτε σχέση εργασίας με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης ή Πολιτισμού, όταν στα υπουργεία αυτά θήτευσε ο κ. Βουλγαράκης.

Ποια είναι η σχέση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με τον τίτλο “Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου“ με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους; Και αν υπήρξαν χρηματοδοτήσεις, και τι ύψους ως τώρα, από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προς την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με τον τίτλο “Φίλοι του Φεστιβάλ Αιγαίου”.».

Και τι απάντησε :

Στα παραπάνω σαφέστατα ερωτήματα, να τι απάντησε ο κ. Βουλγαράκης, υποτιμώντας προφανώς τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και αποκρύπτοντας την αλήθεια.Ο κ. Βουλγαράκης λοιπόν λέει:- H διαδικασία της καταβολής επιχορήγησης σε φορείς του ιδιωτικού τομέα που αναπτύσσουν πολιτιστικές δραστηριότητες και οργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις με αντικείμενο το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες κ.λ.π. είναι μια απολύτως νόμιμη διαδικασία, που προβλέπεται και στο Προεδρικό Διάταγμα 110 / 2001 (A΄ 101) για τον Oργανισμό του Yπουργείου Aιγαίου (Άρθρο 7-Aρμοδιότητες της Διεύθυνσης Πολιτισμού). - Στο πλαίσιο της Πολιτικής Πολιτιστικής Aνάπτυξης στο χώρο του Aιγαίου έχει αποφασισθεί η ίδρυση του θεσμού του Φεστιβάλ Aιγαίου, με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με κρατική εποπτεία και έλεγχο. Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή εκπονείται το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο.


Bασικός άξονας της πολιτικής του YENANΠ για την πολιτιστική ανάπτυξη του Aιγαίου είναι η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες. - Για τους ανωτέρω λόγους αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των εορτών Xριστουγέννων, νέου έτους και Θεοφανίων σε διάφορα νησιά του Aιγαίου, που ανακοινώθηκε επίσημα σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία εδόθησαν διευκρινίσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων.


Eπειδή όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία ίδρυσης του Φεστιβάλ Aιγαίου (με την προαναφερθείσα νομική μορφή), ακολουθήθηκε η νόμιμη και διαφανής διαδικασία της καταβολής επιχορήγησης σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη διοργάνωση των πολιτιστικών αυτών εκδηλώσεων, οι οποίες και ετέθησαν υπό την αιγίδα του Yπουργείου. Σημειώνεται ότι, ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων αυτών έχει γίνει από το Yπουργείο, ενώ η διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια και τα οικεία παραστατικά έχουν υποβληθεί μαζί με έκθεση απολογισμού στην αρμόδια Yπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Aιγαίου και βρίσκονται στη διάθεση του κοινοβουλευτικού ή οποιουδήποτε άλλου ελέγχου.

…αλλά και σε τι επιμένει :

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση με την οποία ο Νίκος Σηφουνάκης ζητούσε παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο κ. Βουλγαράκης χθες διένειμε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι η διαδικασία της χρηματοδότησης της αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας που συναποτελούν οι φίλοι και συνεργάτες του «είναι απολύτως νόμιμη και διαφανής με βάση το Προεδρικό Διάταγμα του 2001 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ»!


«Η διαδικασία αυτή, λέει ο κ. Βουλγαράκης, επελέγη για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που εμπόδιζαν να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.Όλα δε τα παραστατικά βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.Είναι προφανές καταλήγει, πως όσοι ασκούν κριτική και επιδίδονται σε ανακοινώσεις εντυπωσιασμού, το κάνουν για μικροκομματικούς λόγους. Θέλουν τα νησιά του Αιγαίου να παραμείνουν στο περιθώριο του πολιτιστικού γίγνεσθαι, όπως ήταν τόσα χρόνια στη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης.».Τι λέει ο κ. Βουλγαράκης;


Πως τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τα προβλήματα δηλαδή του ελληνικού κράτους που καλείται να λύσει ως πολιτικός και μάλιστα μέλος της κυβέρνησης ξεπερνιούνται δια της πλαγίας οδού. Και πως όσοι θέλουν «τα νησιά του Αιγαίου να παραμείνουν, να ξεπεράσουν το περιθώριο του πολιτιστικού γίγνεσθαι», δεν έχουν παρά να στήσουν ένα μαγαζί εξωθεσμικής διαχείρισης χρημάτων του ελληνικού λαού.

Φτάνει μετά… να αποδίδουν λογαριασμό!

Εφόσον υπήρξαν συνεργάτες του κ. Βουλγαράκη είναι εξ ορισμού τίμιοι στους λογαριασμούς τους. Kακοί είναι οι… «άλλοι»!
Πάντα όμως "ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ" αφού ως γνωστόν "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΝ"



Δεν υπάρχουν σχόλια: