Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΕΤΣΙ "ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΥΝ" ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ... ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ





Οι "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία έχει την εκμετάλλευση του Κυλικείου του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Όπως ομολογεί ο εκπρόσωπος των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ στο βίντεο (00:01:35) από τον συνολικό τζίρο του Κυλικείου 684.000 ευρώ , το ποσό των 92.000 ευρώ δόθηκε στο ΚΑΑΜΕΑ (Ίδρυμα που είναι ένας εκ των τριών μετόχων στους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ) δια της πλαγίας οδού και αποκρύφθηκε από τα κέρδη, για να μην πληρώσουν φόρους !!!!

Δηλαδή οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ , όπως δηλώνει ο ανωτέρω κύριος (πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου) ενέταξαν στην μισθοδοσία τους τέσσερις (4) υπαλλήλους των ΚΑΑΜΕΑ , οι οποίοι φυσικά εργαζόταν στο εν λόγω Ίδρυμα αλλά πληρώθηκαν από τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ με το ποσό των 92.000 ευρώ ... για μισθούς και για κάποια "έξοδα" του Ιδρύματος.

92.000 / 4 = 23.000 € ετησίως για μισθό υπαλλήλου;

Σαν πολλά δεν είναι; Τι ειδικότητα έχουν αυτοί οι υπάλληλοι των ΚΑΑΜΕΑ και θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ποιοι είναι.
Να μας πουν πόσα ήταν για μισθούς και πόσα για έξοδα και τι είδους έξοδα

Με τον τρόπο αυτά οι ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ εμφάνισαν εικονικά έξοδα 92.000 ευρώ τα οποία φυσικά μείωσαν ισόποσα τα κέρδη της χρήσης του 2006 .


Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την απόκρυψη της φορολογητέας ύλης των 92.000 ευρώ φθάνει περίπου στις 30.000 ευρώ

Σημειωτέον ότι αυτή η πρακτική προφανώς κρατάει χρόνια

Η πράξη αυτή στην απλή ελληνική γλώσσα λέγεται "ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ" και σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους συνιστά και ποινικό αδίκημα.


Κύριε Σωτήριε Μόσχο, Προϊστάμενε της Α' ΔΟΥ Σερρών , ο λόγος σε εσάς



Σημ. Το βίντεο είναι από την εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση, προβλήθηκε την 10.01.2009 και κανείς αρμόδιος μέχρι σήμερα δεν συγκινήθηκε


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΑΜΕΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!?.....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ....ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ....ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!......ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΑ?
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΑΣ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΙΔΙΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ.
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΚΑΙ ΤΕΛΟ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΚΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?

proka : "ένας αγανακτησμένος Σερραίος πολίτης" είπε...

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ. ΤΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» , ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ 25% ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΑΠΟΜΕΝΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ,ΕΤΟΧΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΕΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΑΦΟΎ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

proka : "ένας αγανακτησμένος Σερραίος πολίτης" είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ; ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΑΙΝΗΧΘΗΚΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ