Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΚΥΒΕΙ ΠΑΛΙ ... ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;



Με "Δούρειο Ίππο" την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Κυβέρνηση Καραμανλή επιχειρεί ένα ακόμη πλήγμα κατά των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με πρόσχημα και πάλι "την πάταξη της ακρίβειας" και "την ορθή λειτουργία του ανυααγωνισμού" η Επιτροπή Ανταγωνισμού θέτει υπ' όψιν του Υπουργείου Ανάπτυξης, προς δημόσια διαβούλευση προτάσεις της που αφορούν την αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών συτην χώρα μας.

Μεταξύ των προτάσεων πέφτει εκ νέου στο τραπέζι παλαιότερη πρόταση της Επιτροπής η οποία είχε τότε απορριφθεί, η χορήγηση άδειας εμπορίας καυσίμων στα πολυκαταστήματα και τα super markets !!! ( Δημοσιεύθηκε την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ την 28/08/2008)

Και βεβαίως η τιμές των καυσίμων (στην αρχή) θα πέσουν εκ του γεγονότος ότι τα πολυκαταστήματα θα χρησιμοποιούν "ως κράχτη την βενζίνη" και θα πωλούν στο κόστος τα καύσιμα ( όπως είναι η συνήθης πρακτική τους στην αρχή πάντοτε μέχρι να γίνει βίωμα του καταναλωτή και να παγιωθεί η κατάσταση ) προς προσέλκυση περισσοτέρων πελατών.

Τι μέλλει γενέσθαι όμως με τον κλάδο των βενζινοπωλών και το "άδειασμα" της αγοράς αφού η φτηνή βενζίνη θα οδηγεί με βεβαιότητα τους καταναλωτές στις πόρτες των πολυκαταστημάτων;

Οι κ.κ. πρόεδροι των σερραϊκων Σωματείων Βενζινοπωλών , Γουργουλίδης και Κοτζάογλου πρέπει να "σηκώσουν τα μανίκια" για κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: