Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

EINAI OΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ...



* Ποινική δίωξη για απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά της διοίκησης του ΟΠΑΔ

Μεγάλο φαγοπότι στο Ταμείο του Δημοσίου

Τρύπα 300 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου

Την ώρα που η κυβέρνηση καλεί σε θυσίες τους ασφαλισμένους για να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών ασκεί δίωξη για απιστία και παράβαση καθήκοντος από κοινού στη διοίκηση του Ταμείου Υγείας των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο μόνο για το 2007 υπάρχει υπέρβαση δαπανών 300 εκατ. ευρώ. Οπως λένε οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και στελέχη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), «εδώ και χρόνια έχει στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι στο οποίο συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ακόμη και φαρμακεία».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το 40% των δαπανών θεωρούνται πλασματικές και αυτό γίνεται τουλάχιστον με την ανοχή των συνδικαλιστικών παρατάξεων των κομμάτων στο Δημόσιο. Αλλωστε στο συμβούλιο - όπως σε όλα τα Ταμεία - εκπροσωπούνται η ΑΔΕΔΥ και οι συνταξιούχοι. Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΔ συστάθηκε το 2003 ακριβώς για να ελέγξει και να περιορίσει τα φαινόμενα σπατάλης και τις απάτες που γίνονταν με τα βιβλιάρια Υγείας και τις ιατρικές εξετάσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», η δίωξη κατά της διοίκησης του ΟΠΑΔ, που έχει τοποθετηθεί με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Πρόνοιας και Οικονομίας και Οικονομικών το καλοκαίρι του 2004, ασκήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου κατόπιν της αναφοράς του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Ο εισαγγελέας στρέφεται κατά ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΔ και συγκεκριμένα κατά:
* Του προέδρου κ. Δ. Μελιτσιώτη, ο οποίος είχε διοριστεί από τον κ. Ν. Κακλαμάνη όταν ήταν υπουργός Υγείας τον Αύγουστο του 2004. Μάλιστα λέγεται ότι η σύζυγος του κ. Μελιτσιώτη είχε εργασθεί στο γραφείο του κ. Κακλαμάνη.
* Του γιατρού κ. Κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος είχε τη θέση αντιπροέδρου και, όπως λέγεται, έχει στενές σχέσεις με τη Ρηγίλλης. Εχει αποχωρήσει από τον ΟΠΑΔ επειδή έληξε η θητεία του, αλλά κατά τις πληροφορίες πρόκειται να επανέλθει.
* Του κ. Χρ. Ντζιούνη, στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ο κ. Ντζιούνης είναι τώρα διευθυντής Προϋπολογισμού στο υπουργείο Οικονομικών και ξέρει καλά τουλάχιστον τα μεγέθη.
* Της γιατρού κυρίας
Γαρυφαλλιάς Χριστοπούλου, η οποία έχει αποχωρήσει από το συμβούλιο με τη λήξη της θητείας της.
* Της κυρίας Σοφίας Παναγοπούλου, η οποία είναι γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας.
* Του κ. Χρ. Σουλελέ, εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, στελέχους της ΠΑΣΚΕ, στον ΟΠΑΔ.
* Του κ. Κ. Χριστόπουλου, εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, επίσης στελέχους της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος είχε αποχωρήσει και αντικατασταθεί από τον κ. Σουλελέ.
* Του κ. Π. Βαυουγιού, προέδρου του συλλόγου συνταξιούχων του Δημοσίου.

Οπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2006 σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η απάτη της "άσπρης μπλούζας"», η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ύστερα από έλεγχο στον ΟΠΑΔ είχε ανακαλύψει κλοπή χρημάτων του Δημοσίου μέσα από ιατρικές εξετάσεις που δεν χρειάζονται, φάρμακα που δεν παίρνει κανένας ασθενής και έξοδα για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις παράνομης συνταγογραφίας που ανακάλυψαν οι επιθεωρητές, αλλά αυτό που έδωσε το έναυσμα του ελέγχου ήταν η περίπτωση ενός φαρμακείου στο Κολωνάκι που εκτελούσε συνταγές του Δημοσίου για πανάκριβα φάρμακα τις οποίες υπέγραφε ένας γιατρός χωρίς ειδικότητα. Στην ουσία επρόκειτο για ένα κύκλωμα που με αυτόν τον τρόπο, της παράνομης συνταγογραφίας σε βιβλιάρια υποψιασμένων ή και ανύποπτων ασφαλισμένων, εισέπραττε χρήματα από το δημόσιο ταμείο.

Δεν είναι όμως μόνο ορισμένοι επίορκοι γιατροί, ακτινολόγοι ή φαρμακοποιοί που έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα, είναι και λειτουργοί πέραν πάσης υποψίας.
Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν ανώτεροι υπάλληλοι στα προξενεία της Ζυρίχης και των Βρυξελλών ιδιοποιήθηκαν τα χρήματα νοσηλείας ασθενών. Στην πρώτη περίπτωση το ποσό ανήλθε σε 390.130 ευρώ.

Το ΒΗΜΑ, 18/11/2007 , Σελ.: A04 Κωδικός άρθρου: B15219A041ID: 290721
του δημοσιογράφου Ζ. ΤΣΙΩΛΗ.
Γιατί μέχρι σήμερα δεν μάθαμε την εξέλιξη της υπόθεσης ;
Που είναι οι βουλευτές μας να κάνουν καμία ερώτηση;
ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: