Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΩΡΑ " ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" ΣΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΣΕΡΡΩΝ ;

Δριμεία επίθεση κατά της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών εξαπέλυσε η Τοπική Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην ολιγωρία καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει τα εξής:

Το ΠΑΜΕ Σερρών καταγγέλει στο Σερραϊκό λαό την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της ΔΕΥΑΣ που κρατά απλήρωτους τους εργαζόµενους στην επιχείρηση, σε καιρούς δύσκολους για τα λαϊκά στρώµατα (ακρίβεια, φορολογικές επιβαρύνσεις, δόσεις δανείων, οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ.). Με την πολιτική που ακολουθεί, ενώ καθηµερινά οι πολίτες των Σερρών πληρώνουν υπερτιµηµένο το αγαθό του νερού, έχουν αδειάσει το ταµείο τους σε εκδηλώσεις που κανένα όφελος δεν παρέχουν στο λαό της πόλης. Επιπλέον δεν έχουν δοθεί τα χρήµατα για τα είδη ατοµικής προστασίας από τον Ιούνιο στους εργαζόµενους, προβλέπεται από το νόµο, σε µια εποχή που τα εργατικά ατυχήµατα συνεχώς πολλαπλασιάζονται λόγω των περικοπών της εργοδοσίας Το ΠΑΜΕ καλεί το Σερραϊκό λαό και όλους τους εργαζόµενους να συµπαρασταθούν στο πρόβληµα των συναδέλφων. Είµαστε στο πλευρό τους και θα συµπαρασταθούµε σε κάθε µορφή αγώνα τους.

Το σημαντικότερο όλων είναι οι καταγγελίες των εργαζομένων στα διάδορα Δελτία Ειδήσεων , οι οποίοι ανέφεραν ότι εκ συστήματος καθυστερούν οι πληρωμές τους, χρησιμοποιούνται από την Δημοτική Αρχή σε άλλες εργασίες εκτός της Υπηρεσίας τους, ενώ κάποιοι ζήτησαν και έλεγχο των οικονομικών του Οργανισμού, διότι θεωρούν αδιαόητο το ταμειακό πρόβλημα όταν η διοίκηση διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ.

Και εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα;

Πόσοι είναι οι μισθοδοτούμενοι στην ΔΕΥΑΣ ;

Ποιό είναι το "μυθικό" ποσό της μηνιαίας μισθοδοσίας της ΔΕΥΑΣ;

Ποιός είναι ο Τεχνικός Ασφαλείας, υπεύθυνος για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων;

Ο Δάγκος και ο Σαφαρίκας έλαβαν κανονικά τις "μηνιαίες αποζημιώσεις" τους;

Μήπως επιτέλους πρέπει να λειτουργήσουν οι νόμοι σε αυτή την χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: