Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ : Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΑΝΗΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


1. Στις αρχές Νοεμβρίου ο κ. Γκαγκάτσης θα καθήσει στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών (λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας) κατηγορούμενος μαζί με τα μέλη του προεδρείου της ΕΠΟ και υποψηφίους στις ερχόμενες εκλογές κκ. Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Γκιρτζίκη και Γιάννη Οικονομίδη για απιστία και πλαστογραφία. Η απιστία αφορά τη διάθεση το 2004 στα αθλητικά σωματεία Μακεδονικός Βεύης και Αρης Λόφων της Φλώρινας 650.000 ευρώ, όταν η ετήσια επιχορήγηση που δικαιούνταν δεν υπερέβαινε από κοινού τις 5.000 ευρώ. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι «η παράκληση του υφυπουργείου Αθλητισμού να δοθούν τα χρήματα αυτά στα μη δικαιούμενα σωματεία δεν νομιμοποιεί κατά κανέναν τρόπο τις δικές τους ενέργειες». Η δεύτερη κατηγορία αφορά την πλαστογράφηση της υπογραφής του πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ κ. Αθανασίου Κανελλόπουλου στα πρακτικά συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας προκειμένου αποφάσεις για αναθέσεις έργων να φαίνεται ότι λαμβάνονταν ομόφωνα.
2. Το αμέσως προσεχές διάστημα η ΕΠΟ αναμένεται να κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 4,8 εκατ. ευρώ το οποίο της επέβαλε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) για φορολογικές παραβάσεις κατά την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί για είσπραξη στην Εφορία της Νέας Σμύρνης όπου υπάγεται φορολογικά η ΕΠΟ. Με δεδομένο ότι το οικονομικό άνοιγμα της ΕΠΟ ξεπερνάει τα 42 εκατ. ευρώ, η όποια διοίκηση εκλεγεί στις 4 Οκτωβρίου δύσκολα θα αντεπεξέλθει ακόμη και στις τρέχουσες ανάγκες χωρίς τη συνεργασία με την πολιτεία.
3. Ετερο πόρισμα της ΥΠΕΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι το 2005 κυπριακή εταιρεία πώλησε στην ΕΡΤ τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας αντί 1.400.000 ευρώ, τα οποία απέκτησε μεταγενέστερα (!) από την ΕΠΟ καταβάλλοντας 860.000 ευρώ, κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη προκειμένου να εξετάσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο προς την Ευελπίδων.
4. Στον αρμόδιο ανακριτή εκκρεμεί η υπόθεση για τα έργα που εκτελέστηκαν με ευθύνη της ΕΠΟ στον Αγιο Κοσμά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας χωρίς να προηγηθεί μειοδοτικός διαγωνισμός, όπως απαιτούσε ο νόμος.
5. Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου, η ΥΠΕΕ το τελευταίο διάστημα μελετά προσεκτικά το πόθεν έσχες του κ. Γκαγκάτση και συγγενικών του προσώπων, κυρίως σε ό,τι αφορά θέματα ακίνητης
περιουσίας.


Ο εντιμότατος κ. Γκαγκάτσης με το πλούσιο βιογραφικό διεκδικεί για τρίτη συνεχή φορά την Προεδρία της Ε.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: