Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Κυριε ΜΠΟΛΑΡΗ , έχετε τον λόγο ... prokapress στις Σέρρες: 2003 : TO ΠΑ.ΣΟ.Κ. "ΠΑΡΕΔΩΣΕ" ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ .



prokapress στις Σέρρες: 2003 : TO ΠΑ.ΣΟ.Κ. "ΠΑΡΕΔΩΣΕ" ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ( δείτε την παράδοση της λίμνης σύμφωνα με την απόφαση Φωτιάδη το 2003)




«Άλλοι αποφάσισαν την ανταλλαγή»
* «Δεν παραπλανήσαμε κανέναν υπουργό» υποστηρίζει σήμερα ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
κ. Κρόμπας , σε συνέντευξή του στο "ΒΉΜΑ της Κυριακής"

«Κανένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν πρότεινε, ούτε προσδιόρισε την επίμεμπτη ανταλλαγή, τους όρους της και κυρίως τις αξίες των προς ανταλλαγή ακινήτων» τονίζει προς «Το Βήμα» ο κ. Κρόμπας και προσθέτει με νόημα: «Αλλοι αποφάσισαν την ανταλλαγή. Αλλοι την πρότειναν. Αλλοι είχαν την πρωτοβουλία. Στους χώρους εκείνων βρίσκονται οι υπεύθυνοι του σκανδάλου».

Αναφερόμενος στην υπ' αριθμόν 15 γνωμοδότηση του Δ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έλυσε τα χέρια του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκου, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μυστική συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ιστορικής μονής του Αγίου Όρους, ο κ. Κρόμπας διευκρινίζει ότι η εν λόγω απόφαση του ΝΣΚ δεν αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστωνίδας.

«Η γνωμοδότηση του 2004 αφορούσε τη δυνατότητα ανταλλαγής κτημάτων του ελληνικού Δημοσίου» εξηγεί ο κ. Κρόμπας. «Με δεδομένη όμως, όπως εξάλλου προκύπτει και από το σχετικό ερώτημα που υπεβλήθη από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την ήδη αναγνωρισθείσα κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων από το Μονή Βατοπεδίου».

Όσον αφορά την προγενέστερη απόφαση της Ολομέλειας του ΝΣΚ, την οποία τα μέλη του Δ' Τμήματος, κατά την έκφραση του κ. Σανιδά, «αγνόησαν προκλητικά», ο τέως αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Υπεραμυνόμενος της απόφασης του Δ' Τμήματος ο κ. Κρόμπας υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθαμε σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση της Ολομέλειας. Σε διαφορετικά ερωτήματα απαντήσαμε. Στην Ολομέλεια του 2000 το ΝΣΚ απάντησε σε ερώτημα που αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης της λίμνης Βιστωνίδας, ενώ το 2004 το Δ' Τμήμα στη δυνατότητα ανταλλαγής ακινήτων».

Kύριε Μπόλαρη, σας ακούμε ...

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν "αμνηστεύονται" τα λαμόγια του Καραμανλή για το ότι επακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: