Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ στην Τηλεόραση του "ΕΠΙΛΟΓΕΣ"


ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;

ΔΙΑ ΤΗΣ "ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗΣ" ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - "ΦΙΛΕΤΩΝ " ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ

Καταπέλτης κατά της Κυβέρνησης και των υπουργών της , ήταν σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης, καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Μπούμπα , "Ετερον Εκάτερον" όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βουλευτή " Το 2000 ο τότε Υφυπουργός Οικονομίας κ. Φωτιάδης , κατόπιν εισήγησης παραγόντων του Υπουργείου του υπέγραψε έγγραφο (Υπουργική Απόφαση) που αναγνώριζε βάσει των "χρυσόβουλών" ( βεβασιώσεις κατοχής γης από Τούρκους Μπέηδες) το δικαίωμα χρήσης (εκμετάλλευση αλιείας) των μοναχών της Μονής Βατοπεδίου στην λίμνη Βιστωνίδα. Κατόπιν υπομνήματος που του κατέθεσαν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Θράκης και προσφυγής των στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ολομέλεια του οποίου αποφάνθηκε ότι για την συγκεκριμνένη ενέργεια απαιτείται Νόμος (νομοθετική ρύθμιση) και όχι Υπουργική Απόφαση. Ο κ. Φωτιάδης ζητά επανεξέταση του θέματος. Παράλληλα η Μονή Βατοπεδίου καταθέτει αγωγή κατα του Ελληνικού Δημοσίου στο Πρωτοδικείο Ξάνθης και ζητά δικαστικώς την αναγνώριση της ιδιοκτησίας της επί της λίμνης Βιστωνίδας βάσει των "χρυσόβουλών" . Με κυβερνητική αλλαγή το 2004 με εντολή Αλογοσκούφη και εν γνώσει Καραμανλή , το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αντιδικία του με την Μονή, αναγωρίζοντας την κυριότητα των εκτάσεων και προχωρά ςεν συνεχεία στις αμαρτωλές ανταλλαγές με τα φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου"

Στην συνέχεια η Μονή πουλούσε τα ακίνητα σε "εκλεκτούς" των κυβερνώντων χωρίς να χρειάζονται οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί που θα αποιτούνταν στην περίπτωση που τα εν λόγω ακίνητα εκποιούνταν ως Δημόσια περιουσία.

Προηγούμενα για την ανταλλαγή είχαν υπερτιμηθεί οι εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας ενώ είχαν υποτιμηθεί σκανδαλωδώς τα ακίνητα του Δημοσίου.



KOLPO GROSSO ! από την Κυβέρνηση με την μηδενική ανοχή στην διαφθορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: