Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΚΝΊΤΗΣ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΑΚΡΑΙΦΝΉΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ

Τα "τάγματα" της Μονής Βατοπεδίου

Τα «ζηλόφθονα» βλέμματα πολλών κληρικών στρέφονται προς τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ. Το μοναστήρι του, εκτός από τόπος προσκυνήματος χιλιάδων ανώνυμων πιστών και ηγετών ξένων κρατών, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, αποτελεί σημείο αναφοράς και πολλών κυβερνητικών στελεχών.

Από αριστερά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος και ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ

==========================================================================

Τακτικός επισκέπτης, κυρίως παραμονές τού Πάσχα, είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον κ. Εφραίμ, συνοδεία του οποίου επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο κ. Ρουσόπουλος ήταν αυτός που έπεισε και τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή να επισκεφθεί το Αγιον Ορος και να διανυκτερεύσει μόνο στο ιστορικό Βατοπέδι, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Ο υπουργός Επικρατείας διατηρεί στενές σχέσεις με τον επίσης αγιορείτη Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, ο οποίος προέρχεται από τη Μονή Σίμωνος Πέτρα και προσπαθεί να διατηρεί πάντα ισορροπίες μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος. Στους φίλους της Μονής Βατοπεδίου εντάσσεται και ο κ. Ι. Αγγέλου, διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσιέυμα αυτούσιο από την εφημερίδα
Το ΒΗΜΑ, 29/04/2007 , Σελ.: A24


Κωδικός άρθρου: B15050A241ID: 285629

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.ΟΙ ΒΙΛΑΡΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙ€Α ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΧΕΛΕΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΚΥΝΙΑ.