Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΟΙ "ΔΗΜΙΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ



Οι "φωστήρες" του Υπουργείου Ανάπτυξης ετοιμάζονται να δώσουν το πράσινο φώς στην αύξηση της ημερομηνίας λήξεως του παστερειωμένου γάλακτος από τη ημερομηνία παραγωγής του!!!
( Δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος του Επενδυτή" 24.08.2008)

Το πρόσχημα : με τον τρόπο αυτόν θα μειωθούν οι επιστροφές των "συσκευασίων που έχουν λήξει" , οι οποίες επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να μειωθεί ανάλογα και η τιμή πώλησης του προϊόντος.

Οι άνθρωποι με πρόσχημα την πάταξη της ακρίβειας νομοθετούν με γνώμονα τα συμφέροντα της VIVARTIA και του Βγενόπουλου , ενώ η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του παστερειωμένου γάλακτος ανοίγει τον δρόμο για εισαγωγές από το εξωτερικό, όπου κυκλοφορούν γάλατα φθηνότερα του ελληνικού.

Το γεγονός ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στην περεταίρω ανάπτυξη των μικρών τοπικής εμβέλειας γαλακροβιομηχανιών της χώρας, στην ελληνική κτηνοτοτροφία και στο εισόδημα των ελλήνων κτηνοτρόφων, τους οποίους έχει ως "είλωτες" το καρτέλ των "κουμπάρων", δεν αποσχολεί ουδόλως τον κ. Φώλια και την Κυβέρνηση Καραμανλή.


Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ(;) ... EXPRESS ΜΕ ΦΟΝΤΟ 500.000 ΕΥΡΩ στο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ


Σοβαρή η καταγγελία του Προέδρου των καπνοκαλιεργητών Τερπνής κ. Μιχάλη Τσερβίστα κατά των ταγών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Ο κ. Τσερβίστας κατήγγηλε ευθαρσώς στο ΤΗΛΕ - ΕΠΙΛΟΓΕΣ ότι στόχος του αναδασμού που έγινε με κινηματογραφική ταχύτητα και σκανδαλώδη προχειρότητα ήταν να μην εκπνέυσει η προθεσμία και "χαθούν" τα ευρωπαϊκά κονδύλια των 500.000.000 ευρώ που θα εισπράξει η ανάδοχος Εταιρεία, με την οποία σχετίζονται πολιτικά πρόσωπα.


Αμήχανος στην αντίδρασή του ο Νομάρχης Σερρών κ. Φωτιάδης.


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα , να δοκισμαστεί και η "εντιμότητα" της κοινωνίας μας.

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ... ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Θα λειτουργήσει τα απογεύματα της προσεχούς Δευτέρας και της Τετάρτης η αγορά των Σερρών, σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, λόγω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro που θα διεξαχθεί στο Νομό Σερρών την ερχόμενη εβδομάδα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν κατ' εξαίρεση και τα απογεύματα της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου και Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου 2008.

Γεγονός αυτονόητο για τον εμπορικό κόσμο των Σερρών προπκειμένου μ' αυτή την κίνηση να στηρίξει , να συμμετέχει , να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας και να επωφεληθεί παράλληλα από το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που θα διοργανωθεί στον Νομό μας από τις 1/9/08 έως 6/9/08 για τους αγώνες ISDE 2008.

Ενδιαφέθηκα να μάθω ποιοί μειοψήφισαν και έπεσα πάνω στους "γνωστούς - άγνωστους", τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Πρόβο και τον κ. Νικόλαο Βαγενά.

"Εξις , δευτέρα φύσις". Και πάλι με την μειοψηφία ο κ. Πρόεδρος !!!

"ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ" ... Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ


Ανίκανος να διαχειριστεί το ουσιώδες αυτό ζήτημα απεδείχθη ο Αντινομάρχης κ. Ευθύμιος Ραμπότας.

Κοινώς "τα θαλάσσωσε" . Απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.


Οι εντάσεις αισίως έφθασαν τις 350 και σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προχώρησε στον αναδασμό με εγκληματική προχειρότητα , χωρίς να έχει φροντίσει να ελέγχει τους τίτλους ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων !!!


"Εγώ με το δάχτυλο στον χάρτη έδειξα στην Επιτροπή Αναδασμού τα χωράφια μου" δήλωσε χθές στην τηλεόραση του ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ο Πρόεδρος των Καπνοκαλιεργητών Τερπνής , k. Μιχάλης Τσερβίστας, στην εκπομπή της Λίας Μαυρίδου και κάλεσε τον διαφωνούντα κ. Αντινομάρχη ( που παρενέβη τηλεφωνικώς) να προσκομίσει τα συμβόλαια των αγροτών σύμφωνα με τα οποία συμμετείχαν στον αναδασμό.


Οταν ο κ. Αντινομάρχης δήλωσε ότι ο έλεγχος των ιδιοκτησιών έγινε σύμφωνα με τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών ... γέλασε και "το παρδαλό κατσίκι".

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και πλέον ο
κ. Νομάρχης έχει τον λόγο ...

ΕΥΓΕ ΜΑΣ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ! - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ (;) ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ


Και το όνομα αυτού Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Συτνταξιούχος γυμναστής (!!!) από την Βέροια είναι ο νέος αναπληρωτής Πρόεδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών.

" Είναι συμπατριώτης μου και θα συνεργαστούμε σωστά, δήλωσε ο κ. Τσίτρος".
( Αν αυτή η δήλωση δεν είναι "δούλεμα", τότε τι μπορεί να είναι κ. Τσίτρο;)

Ως γνωστόν ο κ. Τσίτρος κατάγεται από την Βέροια και ήρθε γαμπρός στην πόλη μας την δεκαετία του '60 των γνωστών τότε Σερραίων εργολάβων αδελφών Ψωμά.

Και ερωτώ εγώ ο απλός πολίτης τους "άρχοντες" αυτού του τόπου : Από έναν νομό των 200.000 κατοίκων δεν βρέθηκε ένας αξιόλογος ω συμπολίτης μας για την θέση αυτή;

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι Σερραίοι ... βλέπουν τα τραίνα να περνούν

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ISDE 2008 στις ΣΕΡΡΕΣ : "H ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΥ"









ΤΟ ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ... ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΥΝΕΤΕΥΞΙΑΖΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΛ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ



... ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Όταν η παρουσιάστρια της εκμπομπής ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ρώτησε τον πολιτευτή την γνώμη του για την κατάσταση στο Εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας , απαριθμώντας τα γαλάζια σκάνδαλα από τον Τσιτουρίδη με τους Αγάπιους και τους Ευγένιους, μέχρι τον Παυλίδη και τον Μανούση, αυτός απάντησε :

"Kυρία Μωραϊτη, όταν υπάρχουν 4.500 κομματικά στελέχη στον κρατικό μηχανισμό ο αριθμός των περιπτώσεων που αναφέρετε είναι ασήμαντος"


Μάλιστα, δηλαδή κατα την "επανίδρυση του κράτους" δεν έχει σημασία το ότι οι ημέτεροι τσαλαβουτάν στο δημόσιο χρήμα, αλλά ότι αυτοί είναι μειοψηφία

Η ΕΠΙΘΕΣΗ; ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ...


O Πέτρος Ευθυμίου δέχθηκε μια άναδρη επίθεση εκ των όπισθεν και χτυπήθηκε με "σιδερολοστό" στο πίσω πάνω αριστερά μέρος του κεφαλιού του , όπως όλοι είδαμε από τα πλάνα της τηλεόρασης, όπου υπήρχε και ο σχετικός επίδεσμος.

Λογικά από το τραύμα έπρεπε το αίμα να έχει χυθεί στην πλάτη του , πως έγινε τώρα και υπάρχουν αίματα στην μπροστά πλευρά του πουκαμίσου του πάνω απ΄το στήθος του, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος;

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ : ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ ...



Διαβάστε σε λίγο για την ανευθυνότητα του πρωθυπουργού

ΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΣΥΝΤΕΥΞΙΑΖΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΛ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ



(Για τον φίλτατο john )

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 18,9% και διαμορφώθηκε στα 2,95 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου ξεπέρασε τα 19 δισ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 14,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Εκτιμάται ότι σε περίπτωση που διατηρηθούν οι ίδιοι ρυθμοί αύξησης του ελλείμματος έως το τέλος του έτους, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό, αυτό θα «αγγίξει» τα 40 δισ. ευρώ ή το 16% του ΑΕΠ, που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών για την ελληνική οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με μελέτες της Τράπεζας της Ελλάδας, περίπου τα 2/3 του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών χρηματοδοτούνται μέσω εξωτερικού δανεισμού, κάτι που μεταφράζεται σε διόγκωση του δημόσιου χρέους.

Η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια... κατάφερε να αυξήσει το χρέος κατά περίπου 51 δισ. ευρώ, αφού τον Δεκέμβριο του 2004 ήταν λίγο πάνω από τα 201 δισ. ευρώ. Παράλληλα με τον εκτροχιασμό του δημοσίου χρέους, αυξάνεται κατακόρυφα και το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού λόγω της αύξησης των επιτοκίων, συνδυασμός που «υποθηκεύει» το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το δημόσιο χρέος στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 251,94 δισ. ευρώ (έναντι 235,96 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα), υψηλότερα δηλαδή από τον ετήσιο στόχο που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό του 2008 για χρέος 250,2 δισ. ευρώ.

Επίσης, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μειώθηκαν αισθητά τα ταμειακά διαθέσιμα και από τα 4,9 δισ. ευρώ στα τέλη του πρώτου τριμήνου έπεσαν τον Ιούνιο στα 961,2 εκ. ευρώ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το χρέος πιστεύεται ότι θα διαμορφωθεί φέτος πάνω από τα 255 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 105% του ΑΕΠ όσο δηλαδή και το 2006.

Δηλαδή με έναν "μπακάλικο λογαριασμό" με την νέα διακυβέρνηση Καραμανλή "χρέωσαν" με 5.000 ευρώ τον κάθε έλληνα.

O KAΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Νο 2 ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ : Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ



Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ για την διάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομο Σερρών :


ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Πρόταση 1

ΔΗΜΟΣ ΕΜΜ ΠΑΠΠΑ, ΔΗΜΟΣ Κ ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΥΜΩΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟΥ, ΚΟΙΝ. ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ΚΟΙΝ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΜΙΣΤΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ ΔΗΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΟΙΝ. ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ, ΚΟΙΝ. ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΟΙΝ. ΠΡΟΜΑΧΩΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΧΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΑΓΙΛΟΥ.

Πρόταση 2

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΧΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΑΓΙΛΟΥ ΔΗΜΟΣ ΕΜΜ ΠΑΠΠΑ, ΔΗΜΟΣ Κ ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΥΜΩΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟΥ, ΚΟΙΝ. ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ΚΟΙΝ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΜΙΣΤΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ ΔΗΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΟΙΝ. ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ, ΚΟΙΝ. ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ


Δηλαδή μιά απο τα ίδια.

Σιγά μην άφηναν οι τοπικοί "βλαχοδήμαρχοι" να τους πάρουν "τις καρέλες", να χάσουν τις μάσες δημοσία δαπάνη και τις ¨δημοτικές" jeep-άρες των 4.000 κυβικών...

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΑΛ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ : "EINAI ΣΦΙΧΤΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"



Προσκεκλημένος χθες το μεσημέρι στην εκπομπή ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Δίκτυο με παρουσιάστρια της Ελένη Μωραϊτη ήταν ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Οταν ρωτήθηκε για την οικονομία από την παρουσιάστρια και την αδυναμία της κυβέρνησης να εκτελέσει τον προϋπολογισμό απήντησε το εξής εκπλητικό :

" Ποιος σας είπε κ. Μωραϊτη, ότι δεν εκτελείται ο προϋπολογισμός, απλώς έχουμε έναν σφιχτό προϋπολογισμό ..." και απέδωσε το σφίξιμο στην διεθνή συγκυρία με τις τιμές του πετρελαίου!

Μάλιστα , το ακούσαμε και αυτό από οικονομολόγο το επάγγελμα.

Ενδεχομένως ο άνθρωπος να ήταν διακοπές σε ... μαγικά νησιά και να μην άκουσε τα νέα, ότι δηλαδή : 3.000.000.000 (τρία δισεκατομμύρια !!!) ευρώ έπεσε έξω ο Αλογοσκούφης μόνο στο πρώτο εξάμηνο, ότι είχαμε υστέρηση εσόδων 12% στο πρώτο εξάμηνο , ότι ετοιμάζουν "γιουρούσια" από το Υπουργείο Οικονομικών στους ελεύθερους επαγγελματίες να μαζέψουν χρήμα.

Κυρ' Αλέκο ,

όχι "σφιχτός" αλλά "αυγά μελάτα" έγινε ο προϋπολογισμός και στην ΔΕΘ θα μάθουμε πως θα ... ξυρίσουν τον γαμπρό , για να ισοσκελισθεί
.

ME 91 MOΛΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΥΛΩΝΑ




Μόλις 91 λέξεις χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του ΣBΒΕ κ. Γιώργος Μυλωνάς , απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη με τις οποίες λιτά, απέριτα και ουσιαστικά περιέγραψε την σημερινή ελληνική πραγματικότητα σε μια προσπάθεια να νουθετήσει τον αλλάζονα "Τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας".


Απολαύστε τον :


" Επενδύστε στην παιδεία και κάντε θυσίες γιαυτό. Αναβαθμίστε την εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, γιατί η έλλειψη αυτής, μαζί με την αργή απόδοσή της, οδηγεί στη διαφθορά. Διώξτε τον φόβο από την κοινωνία, από τους άνεργους νέους, τους ταλαιπωρημένους και απροστάτευτους πολίτες και επιχειρήσεις. Μήν αφήνετε κακόβουλες μειοψηφίες να συντρίβουν την δημιουργικότητα της κοινωνίας μας . Διώξτε τα τρωκτικά από το κράτος και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Δώστε αισιοδοξία στις επιχειρήσεις λύνοντας κάθε μέρα οριστικά κάποια από τα αμέτρητα πρακτικά προβλήματά τους και μην τις φορτώνετε άλλο με το κόστος του δημόσιου τομέα ".



Σταράτα λόγια σε ώτα μη ακουόντων ...

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

κκ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΓΙΝΑΤΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ... "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"

" Στην Ελλάδα ασχολούνται με το όνομα της Μακεδονίας για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές διότι κάθε δύο βδομάδες έχουν και ένα σκάνδαλο ..." δήλωσε με αυθάδεια ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Όπως αντιληφθήκατε κκ Καραμανλή και Παπανδρέου, σας πήρανε χαμπάρι και οι Βαλκάνιοι, γίνατε η χλεύη και των ... "Μακεδόνων"

Ενώ ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς ζήτησε με δική του πρωτοβουλία να συναντήσει στο Άγιο Όρος τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με το πρόσχημα να τον ενημερώσει (;) για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στο Μακεδονικό ( με ποιά αρμοδιότητα να ενημερωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης;) και τελικά έθεσε προς συζήτηση το θέμα της αναγνώρισης από το Πατριαρχείο της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων !!!

Αυτό θα πεί θράσσος ! Kαι υπουργός εξωτερικών του Γκρουέφσι να ήταν ο κ. Νίμιτς, θα κρατούσε τα προσχήματα, θα ήταν πιο κομψός στις κινήσεις του.

Κατά τα λοιπά η Ελληνική κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση ... "βλέπουν τα τραίνα να περνούν ..."

Ακόμη συζητάνε για "Βόρεια" και "Ανω" ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ με τον "διαμεσολαβητή" κ. Νίμιτς.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=1474562

Γ. ΑΡΟΓΛΟΥ : Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ



O Πρόεδρος των Σωματείου Παραγωγών-Πωλητών Λαϊκων Αγορών "Άγιος Τρύφων" , ο υπέρμαχος των συμφερόντων των σερραίων παραγωγών οπωροκηπευτικών , απομυθοποιήθηκε από τον Κώστα Γαλάνη μέλος του Σωμματείου Οπωροπωλών Ν. Σερρρών και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επαγγελματικών Σερρών, αφού παρουσίασε πρόσφατα σε δημοσιογράφους Τιμολόγια Αγοράς οπωροκηπευτικών του Γιάννη Αρόγλου από την Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

Και βέβαια είναι γνήσιος παραγωγός ο κ. Πρόεδρος , όμως είναι "ολίγον παραγωγός" αφού όταν είναι εκτός εποχής των προϊόντων που παράγει τότε προμηθεύεται προϊόντα από την Λαχαναγορά τα οποία όμως μεταπωλεί στους σερραίους καταναλωτές ως προϊόντα παραγωγής του.

Αυτή είναι η συνήθης πρακτική της πλειοψηφίας των "παραγωγών" του Νομού μας.

Δηλώνουν στην Νομαρχία υποτυπώδεις παραγόμενες ποσότητες , ίσα- ίσα να πάρουν την άδεια παραγωγού και να δικαιούνται πάγκο στην Λαϊκή, αποφεύγοντας ταυτόχρονα και τις εισφορές στον ΕΛΓΑ και μετά η ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΆ νάναι καλά ...

Δεν τους κακίζω, την δουλειά τους κάνουν, αφού δεν ελέγχονταιι από τους αρμόδιους φορείς, όμως το να ζητάει ο κ. Πρόεδρος επίμονα την δημιουργία δεύτερης Λαϊκής Αγοράς μέσα στην πόλη, αρθογραφώντας σε εφημερίδες, στέλνωντας επιστολές σε τοπικές εφημερίδες, παρουσιαζόμενενος και παρεβαίνων σε τηλεοπτικά παράθυρα, ισχυριζόμενος ότι καταστρέφεται και αναγκάζεται να "πετάει" στις χωματερές "τόνους" από τα προϊόντα που παράγει, αυτό πάει πολύ.

Έλεος πια ! Υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Πρόεδρος.

Γιατί παράγει τόσα χρόνια περισσότερα από όσα μπορεί να παράγει ; Είναι τόσο ανόητος ώστε να αυτοκαταστρέφεται; Δεν το νομίζω .

Ας μας δείξει τις χωματερές που πετάει τα προϊόντα του. Υπάρχει κόσμος ( έτσι που τον κατάντησαν ) που ευχαρίστως θα ερχόταν να τα πάρει από το χωράφι του, να μην μπαίνει και σε κόπο και έξοδα .

Και τέλος εάν πράγματι υπάρχει τέτοια υπερπαραγωγή στον Νομό Σερρών οπωροκηπευτικών προϊόντων γιατί δεν λειτουργεί ούτε ένα Συσκευαστήριο στο Νομό μας.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα . Η ΑΝΕΣΕΡ εδώ είναι λεφτά υπάρχουν , το κινητό του Θεμιστοκλέους το έχουν , ας το τολμήσουν ...

Να παράγουν αξιόπιστα, ποιοτικά προϊόντα, επώνυμα, να μπορούν να ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου, όπως προεκλογικά οραματίζονταν και ο Απόστολος Μητυλιναίος.

Γ. ΤΣΟΜΑΡΙΔΗΣ : "ΝΑΙ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΓΑ" - ΣΤ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ : "ΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΩΔΙΟΙ... "

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ : ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ! TO ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Κύριε Νομάρχα,

πρόσφατα δηλώσατε ότι είστε στο πλευρό των "παραγωγών" για την δημιουργία δεύτερης λαϊκης στις Σέρρες με την συμμετοχή και "μικροπωλητών".

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό , όσο φαίνεται για να φανείτε συνεπής σε μία άστοχη προεκλογική σας δέσμευση.

Με πληγή που δεν κλείνει και αιμορραγεί ακατάσχετα μοιάζει η ανεξέλεγκτη δράση του παραεμπορίου, υπό την ασνοχή πάντοτε της Ελληνικής Πολιτείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Εθνος", τα παράνομα κυκλώματα «πετυχαίνουν» λαθραίες πωλήσεις 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στερώντας 2 δισ. ευρώ φόρους από το κράτος, ενώ 12 επαγγελματικοί κλάδοι οδεύουν προς εξαφάνιση, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, οι οποίοι εκπέμπουν «SΟS» και πλέον δεν διστάζουν να πουν ότι η πολιτεία εθελοτυφλεί στο πρόβλημα και δεν θέλει να το αντιμετωπίσει.


Η... μαύρη διακίνηση ρούχων, παπουτσιών, CDs, δερμάτινων και άλλων βιομηχανικών προϊόντων γίνεται από περίπου 50.000 οικονομικούς μετανάστες -θύματα κι αυτοί μεγάλων λαθρεμπόρων, θύτες όμως του ελληνικού εμπορίου, οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο μένουν πάντα στο απυρόβλητο και δρουν ανενόχλητοι . Πρόκειται για τα λεγόμενα προϊόντα-«μαϊμού» που πωλούνται στο 1/10 της τιμής ενός επώνυμου.


Το παραεμπόριο αντιπροσωπεύει το 30% με 40% του συνολικού εμπορίου και αυτό που βλέπει καθημερινά ο πολίτης, δηλαδή τις εικόνες των οικονομικών μεταναστών να πωλούν τα εμπορεύματα με αυτοσχέδιους πάγκους στις κεντρικές εμπορικές πιάτσες των μεγαλουπόλεων και των αστικών κέντρων, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη οτι το Ελληνικό Κράτος σε όλες της εκφάνσεις του (Υπουργείο - Νομαρχίες - Δήμοι - Αστυνομία) συνομμοτούν σε βάρος του έλληνα μικρομεσαίου εμπόρου.


Τέλος, σύμφωνα πάντα με το δημοσιέυμα από στοιχεία παρουσίασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, κ. Π. Ραβάνης: Στα 350 ανέρχονται τα κινεζικά καταστήματα που λειτουργούν μόνο στον Πειραιά , στα περισσότερα εξ αυτών εκτός της λιανικής εμπορίας διεξάγεται χονδρεμπόριο που τελικά καταλήγει στις λαϊκες αγορές οι οποίες υπολογίζονται τις 130 για την Αθήνα. Μόνο 11 καταγράφονται στο Περιστέρι.

ΥΓ. Αυτά για όσους ονειρεύονται δεύτερη λαϊκή στις Σέρρες. Ο Ν. Σερρών με 200.000 κατοίκους έχει 20 λαϊκες , το Περιστέρι με 800.000 κατοίκους 11 λαϊκές.

Γεγονός είναι ότι οι δικοί μας στο Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο αγνοούν αυτήν την διάσταση του θέματος, ουδέποτε τους απασχόλησε, εκτός από μία μελέτη που έγινε επι προεδρίας Χρυσάφη και ανέδειξε κάποια άλλα χρήσιμα στοιχεία.




Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ... ΖΑΧΟΥ


Ο Αύγουστος οδεύει προς το τέλος του, οι διακοπές μας το ίδιο και με πιάνει πονοκέφαλος διότι επίκειται η επιστροφή του γνωστού ακάματου συνδικαλιστή εκπαιδευτικού, του Zάχου Κατσάνη, από την Θάσο όπου παραθερίζει.

Τρέμω με την ιδέα ότι θα αρχίσει πάλι εκείνη η ακατάσχετη ανούσια επιστολογραφία με στόχο τον "καλύτερο δημοσιογράφο των Σερρών".

Και καλά όπως έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου, "αυτόν τόσο τον κόφτει, τόσο κάμνει". Οι άλλοι όμως; Οι Εκδότες .

Γιατι δημοσιεύουν πρόθυμα "σύσωμοι" αυτές τις ανούσιες επιστολές ;

Εξυπηρετούν σε τίποτε στην ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού;
Υπηρετούν σε τίποτε την δημοσιογραφία;
ή
λειτουργούν στην λογική κατά του Sakis νάναι , κι ότι νάναι.



ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ... ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ "ΜΑΪΜΟΥ -ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Παρακολούθησα με ενδιαφέρον χθες το βράδυ σε επανάληψη την εκπομπή της Ελένης Μωραϊτη , "ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" στο ΔΙΚΤΥΟ, με καλεσμένους τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών κκ. Γιάννη Αρόγλου και Γιώργο Τσομαρίδη να προσπαθούν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την πάταξη της ακρίβειας ", την λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού" στην αγορά (;) - ακούσαμε πολλά τέτοια ευτράπελα - και για το " συμφέρον του καταναλωτή". Προς τούτο επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας δεύτερης Λαϊκής Αγοράς στις Σέρρες, την οποία τους αρνούνται οι "κακοί Σερραίοι Έμποροι" σε συμπαιγνία με την Νομαρχία .
Ακούσαμε ακόμη ότι οι καημένοι "οι παραγωγοί" δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα που παράγουν ...
Μάλιστα σωστά ακούσατε, για καταστροφή πάνε οι άνθρωποι, αναγκάζονται να πετάνε "τον μόχθο τους" στις χωματερές(;).
Εγώ αυτό πάντως δεν κατάλαβα. Γιατί όλοι αυτοί που παριστάνουν τους παραγωγούς, αγοράζουν από την Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης περισσότερα από όσα μπορούν να πουλήσουν και αναγκάζονται να τα πετάνε μετά ;
Στον Νομό Σερρών , λειτουργούν πάνω από (20 ) είκοσι Λαϊκές Αγορές, δεν αρκούν;
Και εν πάσει περιπτώσει, ας καθαρίσουν την υπάρχουσα Λαϊκή Αγορά από τις "μαϊμούδες" , παραγωγούς και τους παράνομους "μικροπωλητές" και μετά να έχουν μούτρα να απαιτούν και δεύτερη Λαϊκή Αγορά.
Ας μην ξεχνάμε δε , εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς , ότι το παραεμπόριο και η φοροδιαφυγή, ανοικτές πληγές της ελληνικής οικονομίας, εκκολάπτονται διαχρονικά μέσω των Λαϊκών Αγορών.

"ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ Σ'ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ..."


ΣΥΝΕΧΕΙΑ από 12 Αυγούστου 2008 ...

Κύριε βουλευτά, Μάρκο Μπόλαρη

είναι απορίας άξιον πως κατορθώσατε εσείς οι εθνοπατέρες να γίνετε χλεύη και ... "των τσομπαναραίων".

Προσκεκλημένος πρόσφατα στην εκπομπή της Μαρίας Νάβαλη,"ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" στο ΔΙΚΤΥΟ, ο προέδρος των "νέων αγροτών" κ. Τσιόμαλος με νωπές τις "δάφνες" της συμμετοχής του στην γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, προσκεκλημένος του Κάρολου Παπούλια, αναφερόμενος στα προβλήματα και τις δραστηριότητες του κλάδου του, δήλωσε με έπασρη το εξής εκπληκτικό :

" Ti δουλειά είχε ο Μάρκος Μπόλαρης να καταθέσει στην Βουλή επερώτηση για την δημιουργία και ίδρυση Σχολής Τυροκομίας, στις Σέρρες. Εμάς μας ρώτησε τί θέλουμε; Αφήστε τους Βουλευτές δεν τους θέλουμε να μπερδεύονται στα πόδια μας, πείτε τους ότι χάθηκε η υπόθεση. Εμείς θέλουμε Σχολή εξάμηνης διάρκειας για τους κτηνοτρόφους και όχι τριετούς στα πρότυπα αυτής των Ιωάννίνων με κόστος λειτουργίας δαπανηρότατον "


Κύριε βουλευτά είστε απαράδεκτος!

Γιατί μπερδεύεστε "εκεί που δεν σας σπέρνουν" και αγνοείτε τους "καθ' ύλην αρμοδίους" ;


Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ...



Αίσθηση προκάλεσαν στο πανελλήνιο οι καυστικές και εμπαθείς δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη Φανή Χαλικιά, η οποία βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντοπινγκ στο Πεκίνο :



"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για έναν καταξιωμένο Ολυμπιονίκη, όπως η Φανή Χαλκιά, να πιάνεται ντοπαρισμένη, όχι για τον εαυτό της, αλλά για την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί και την οποία ντρόπιασε. Θα ήταν καλύτερα να είχε μείνει στην Ελλάδα. Δεν έχει το δικαίωμα να βουτά στο βούρκο το όνομα της χώρας. Είναι δικαίωμά σου να αυτοκτονήσεις, αλλά όχι να δολοφονήσεις τη χώρα σου"

Για δες ποιός μιλάει. Αυτό θα πει θράσσος !!!

Τον Φεβρουάριο του 2007 καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση για πολεοδομικές παραβάσεις στην βίλα του στο Πόρτο Χέλι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου και με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου κατέβαλε χρηματική εγγύηση € 100.000 προκειμένου να μην οδηγηθεί στις φυλακής τα σίδερα μεχρι την εκδίκαση της έφεσής του, παρόλα αυτά παρέμεινε ακλόνητος στην θέση του Προέδρου της Ε.Ο.Ε.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καταδικάστηκε για την αυθαίρετη κατασκευή μεγάλης προβλήτας στην εξοχική κατοικία στον Άγιο Αιμιλιανό της Ερμιόνης, καθώς και για το μπάζωμα της ακτής με τσιμέντο μέσα στην θάλασσα.

Τώρα το ποιός ντροπιάζει την χώρα και τους έλληνες και το ποιός βουτάει στο βούρκο το όνομα της χώρας μας, το αφήνω στην κρίση σας.

Ενδιαφεροντα στοιχεία στις διευθύνσεις :
http://demasamere.blogspot.com/2007/02/m-k-h.html

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=77106 [ Δείτε το video ]

O ANAMAΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΛΕΤΩ ...



Η είδηση ότι η Φανή Χαλκιά βρέθηκε ντοπαρισμένη στο Πεκίνο πάγωσε όλη την Ελλάδα.
Η Φανή "ως πρόβατον επι σφαγήν ήχθη" στο Πεκίνο και είναι θύμα της Αθλητικής ηγεσίας της χώρας.

Ενώ είχε μία άσχημη αγωνιστική χρονιά ( δεν έπιασε στο όριο συμμετοχής ) υπό την πίεση των "χορηγών" της , επελέγη αντί της συναθλήτριάς της Χατζή και από το ... παράθυρο μπήκε στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα.
Ο αγωνιστικός διασυρμός της ήταν βέβαιος και η λύση της ντόπας φάνταζε μονόδρομος προκειμένου να σταθεί αξιοπρεπώς στο επίπεδο των αγώνων.
Οι ηθικοί αυτουργοί όμως του δράματος της Φανής, ο Υπουργός Αθλητισμού, η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, τα μέλη της Δ.Ο.Ε., ο λαλίστατος Μίνως Κυριακού, αντί να παραιτηθούν ως όφειλαν από τους θώκους τους, άν σέβονταν τον εαυτό τους και τους έλληνες πολιτες , παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους και στηλιτεύουν μαλιστα με τις δηλώσεις τους την δραματική αθλήτρια.
Είμαστε η χώρα με το παγκόσμιο ρεκόρ , να βρεθούν 15 - 16 (χάσαμε τον λογαριασμό) αθλητές της "ντοπαρισμένοι" σε μία Ολυμπιάδα και σε Ολυμπιακούς αγώνες και ουδείς από την πολιτική ηγεσία της χώρας συγκινείται ...
Αυτό είναι το δράμα της ελληνικής κοινωνίας και η πραγματική διάσταση του προβλήματος

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

... (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) από 12 Αυγούστου 2008

10 Αυγ 2008 (http://bougatsas.blogspot.com/)
Ένα απέραντο "εργοτάξιο" το Νομαρχιακό κατάστημα Σερρών "Μετά από δεκάδες χρόνια θα πέσουν επιτέλους χρήματα και για το Νομαρχιακό κατάστημα των Σερρών, στο οποίο θα μεταστεγαστούν υπηρεσίες, θα ανακαινισθούν γραφεία, θα καλλωπιστούν χώροι και θα θυμίζουν την ένδοξη εποχή των Σερρών. Μπράβο στο "ΕΠΙΛΟΓΕΣ" που ανέδειξε το θέμα και στον Φωτιάδη που το σκέφτηκε".

Λοιπόν Νικολάκη, να δούμε και λίγο σοβαρά το θέμα.

( YΓ. Σόρρυ, "Γιαννάκη" ηθελα να γράψω αλλά εκ παρδρομής σε αποκάλεσα "Νικολάκη" , ισως από συνειρμό με το πατρώνυμό σου .. )


Γράφεις για "απέραντο εργοτάξιο" στο Νομαρχιακό Μέγαρο, συμπεραίνω ότι υπονοείς "οργασμό έργων". Συνεπώς μιλάς για "επένδυση" πολλών χιλιάδων ευρώ εκ του δημοσίου χρήματος. Σωστά;

Τώρα μετά το "λιβάνισμα" της εξουσίας δεν μπαίνεις στο κόπο να κάνεις και ρεπορτάζ επί της ουσίας;

Ποιός είναι ο προϋπολογισμός του όλου έργου;

Έχει εκγριθεί με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου;

Ποιός είναι ο εργολάβος ενός τόσο πολυδάπανου έργου;

Πως ανέλαβε την εκτέλεση του έργου;

Εγινε μειοδοτικός διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση;


YΓ. Γιαννάκη (πλέον και όχι Νικολάκη) , αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σου.

ΟΙ ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ , "ΠΕΛΑΡΓΟΙ" ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ


" ΠΕΛΑΡΓΟΙ "
Ο μοναδικός αυτός σύλλογος φίλων της Εθνικής ομάδας μπάσκετ , που ιδρύθηκε και ανδρώθηκε στις Σέρρες, έχει έντονη παρουσία στην πρωτεύουσα της Κίνας όπου απαριθμεί περί τους 75 "Πελαργούς" , άσχετα εάν εντός γηπέδου φαίνονται τριπλάσιοι.
Τα μέλη των «Πελαργών» έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο Πεκίνο... Κάθε φορά που εμφανίζονται στο γήπεδο, δεκάδες Κινέζοι τους... περικυκλώνουν, θαυμάζοντάς τους... ».
Πρόεδρος του αξιόλογου αυτού συλλόγου είναι συμπολίτης μας φυσικά ο Θάνος Μηλούσης, παλαιός μπασκετμπολλίστας της Α.Ε. Σερρών, ο οποίος μίλησε στο "Εθνος" για τα "φτερουρίσματα" των "Πελαργών"
Διαβάστε την συνέντευξη στο :

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , Η ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ...





Μετά τα ανεπάλληλα σκάνδαλα που ξέσπασαν στους πρώτους ένδεκα μήνες της νέας διακυβέρνησης του "αδιάφθορου" Καραμανλή από τις υποθέσεις, της SIMENS και το επιχειρούμενο "κουκούλωμα" με την αρωγή του ΠΑΣΟΚ, της αγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, της πώλησης εν συνεχεία του 3% του ΟΤΕ κα με την παραχώρηση του managment στην Douche Telecom εκ της οποίας θησαύρισε ο Βγενόπουλος, των ερωτύλων Ζαχόπουλου - Τσέκου, της λεηλασίας δημόσιου χρήματος από το Υπουργείο Πολιτισμού, των Κουκουδήμου - Κλαδά, των προμηθειών του ΟΣΕ ,
του " εθνικού μας τουρίστα " Μισέλ Λιάπη , της άκομψης απομάκρυνσης ( ευνουχισμού) Ζορμπά από τον Αλογοσκούφη όταν για την ιστορία των Ομολόγων άρχισαν να προφυλλακίζονται Διοικητές των "αμαρτωλών" Ταμείων και των Παυλίδη - Μανούση, βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας , όχι εκ των "διαφωνούντων" έδωσε τον εξής εύστοχο χαρακτηρισμό για το ποιόν της Κυβέρνησης Καραμανλή, σε συνδιασμό με την πάγια εμμονή του Πρωθυπουργού ... να συνεχίζει να μάχεται την διαπλοκή και την διαφθορά , δηλώνοντας αμείλικτος στη πάταξη αυτών από όπου κι αν προέρχονται :

" Απο μπρος είναι παρθένα και απο πίσω μπαίνουν τραίνα ..."

* Πηγη : "Kόσμος του Επενδυτή" 17.08.2008

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ από το bougatsomaxairo - http://bougatsas.blogspot.com

10 Αυγ 2008

Ένα απέραντο "εργοτάξιο" το Νομαρχιακό κατάστημα Σερρών

"Μετά από δεκάδες χρόνια θα πέσουν επιτέλους χρήματα και για το Νομαρχιακό κατάστημα των Σερρών, στο οποίο θα μεταστεγαστούν υπηρεσίες, θα ανακαινισθούν γραφεία, θα καλλωπιστούν χώροι και θα θυμίζουν την ένδοξη εποχή των Σερρών.Μπράβο στο "ΕΠΙΛΟΓΕΣ" που ενέδειξε το θέμα και στον Φωτιάδη που το σκέφτηκε"

Νικολάκη,

... αβανταδόρικη δε λέω, για τον Αντινομάρχη και το "ΕΠΙΛΟΓΕΣ" η ανάρτηση αλλά , κόψε κάτι ...

είμαστε και μεις εδώ ...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ από το "bougatsomaxairo" - http://bougatsas.blogspot.com

Αλήθειες...

«Το δικαίωμά σου να εκφραστείς ελεύθερα δεν συνεπάγεται και την υποχρέωσή μας να σε πάρουμε στα σοβαρά»

Χ.Χάμφρεϊ


Μεγάλη κουβέντα ρε παιδιά, από τις πιό εύστοχες που έχω διαβάσει στα Blogs


Σχετικά δε με το "αρκτικόλεξο" για την ΕΑΚΜΕ, όντως το υιοθέτησα από την ανάρτησή σας, με μια μικρή παραλαγή όμως : "ΑΛΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ" αντί "ΑΛΕΞΑΡΤΗΤΗ" που σεις αναφέρετε.

Όπως και νάχει πάντως, ήταν πολύ ευριματική ανάρτηση.

Μπράβο σας !!!!

"ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ, ΝΑ Σ΄ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ"



Κύριε βουλευτά είστε απαράδεκτος!

Γιατί μπερδεύεστε "εκεί που δεν σας σπέρνουν" και αγνοείτε τους "καθ' ύλην αρμοδίους" ;


... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΤΗΣ ΕΑΚΜΕ ... ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ * * * ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ - ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ : ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ






Σε μία συνάθροιση των τελευταίων "Μοϊκανών" της ΕΑΚΜΕ στο κατάστημα LOCA στην Κοιλάδα Ανδρέα Ανδρέου ( Αγ. Αναργύρων ) προκειμένου να αποφασίσουν τι θα γίνει με το ναυάγιο της "Επιμελητηριακής ΑΛΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ Κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", εμφανίστηκε και ο Χρήστος Καπετάνιος, απρόσκλητος φυσικά αφού ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το σκάφος της ΕΑΚΜΕ και έβαλε απροκάλυπτα κατα του Χρυσάφη.

Μόλις τον αντίκρυσε ο κ. Πρόεδρος της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ο Γιάννης Χατζηλιάδης εξεμάνη και επιτέθηκε στον Χρήστο Καπετάνιο με άγριες διαθέσεις, εγκαλώντας τον διότι όντας τότε μέλος της ΕΑΚΜΕ ψήφισε "λευκό" σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΣ κατα την οποία ο Χατζηλιάδης με ένα ψήφο διαφορά εξελέγη αντιπρόσωπος του Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΣΕΡ !!! αντικαθιστώντας τον μέντωρά του Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Το επεισόδιο απεφεύχθη χαριν παρέμβασης των ψυχραιμοτέρων και κυρίως της στάσης του Χρήστου Καπετάνιου να μην απαντήσει στην πρόκληση, όμως η κόντρα μεταξύ των δύο πρώην συνεργατών άρχισε ...
και αναμένεται ενδιαφέρουσα

Δυστυχώς ο Γιάννης, δεν κατάλαβε το μέγεθος της θέσης του Προέδρου της Συναιτεριστικής έστω Τράπεζας
και αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ κ. ΤΣΙΤΡΟ ;



Στην ιστοσελίδα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών http://www.hospser.gr/ στον σύνδεσμο "ΓΜΩΡΙΜIΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ" εάν προσπαθήσει ο επισέπτης να πληροφορηθεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τότε η σελίδα ανοίγει και εμφανίζεται η ένδειξη "The page cannot be found", ενώ αντίθετα εμφανίζεται η σελίδα του Προέδρου κ. Τσίτρου.

Προς τι κ. Τσίτρο η απόκρυψη της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών;

Εμένα οι πληροφορίες μου λένε ότι γίνεται "γαλάζιο πάρτυ" με τον σκανδαλώδη διορισμό στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, Στελεχών του κόμματος από τον χώρο των επαγγεματοβιοτεχνών πχ. γκαραζιέρηδων, μανάβηδων κτλ.

Επ' ευκαιρία μπορείτε να ανακοινώσετε και τις αποζημιώσεις των εν λόγω κυρίων μαζί με τα στοιχεία τους, ως έχετε υποχρέωση ;

Αναμένουμε την απάντησή σας λοιπόν ... γιατι η επανίδρυση του Κράτους δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση

Υ.Γ. Προς άρση κάθε παρεξήγησης δεν έχω τίποτε με τους ασκούντες τα ανωτέρω καθ' όλα αξιοπρεπή επαγγέλματα, είναι όμως εκτός του χώρου της υγείας


email: info@hospser.gr kpar@hospser.gr

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

ΕΑΚΜΕ - ΠΑΡΑΤΗΘΗΚΑΝ και οι "ΒΑΣΤΑΖΟΙ" ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ



Το καράβι άρχισε να μπάζει νερά από παντού.

Παρατούνται ο ένας μετά τον άλλον από την ΕΑΚΜΕ.

Μεταξύ αυτών και οι μέχρι χθές "βαστάζοι" του Χρυσάφη, αυτοί που είχαν λυμένο το ζωνάρι τους για καβγά, αν τολμούσε κάποιος να κακολογήσει τον Αλέκο, αυτοί που ήταν στημένοι έτοιμοι για σφήνες-παραμβάσεις υπέρ του Αλκέκου (αβανταδόροι δηλαδή) όταν τον στριμωχναν τα τηλεοπτικά κανάλια.


Μάλιστα ο ένας, ο ευτραφής εκ Νιργίτας ορμώμενος χρηματοδότησε όπως ακούστηκε με 20.000 € τον προεκλογικό αγώνα του Αλέκου ενώ ο άλλος του επίπλωσε το πολιτικό γραφείο κουβαλώντας μάλιστα εξ ιδίων και τα έπιπλα στον δεύτερο όροφο στην οδό Εθν. Αντιστάσεως όταν στην ταμπέλα ακόμη έγγραφε "ΑΛ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ"

Τώρα έγινε η αγάπη μίσος;

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ;


Κύριε Βουλευτά,
αντιγράφω από το http://aagorastos.blogspot.com και την ανάρτηση της 6ης Αυγούστου 2008 σχετικά με την δήλωση των εισοδημάτων σας του έτους 2007 :
*
"Δηλώνει συνολικά έσοδα 31.726,46 € , το 100% ενός διαμερίσματος στις Σέρρες 106τμ με αποθήκη και 2 οικόπεδα, ένα στην Ασπροβάλτα των 203,28 τμ και το άλλο στον Αχινό 5740,5τμ.
Δεν έχει καμία μετοχη στο όνομα του ενώ δεν έχει και καταθέσεις σε λογαριασμούς.
Τέλος, είναι ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 1800κε."
*
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση από το 2006 είναι 5.495,80 € και αν υπολογίζω σωστά 12 x 5.495,80 € μας κάνει 65.949,60 €.
*
Με την επιφύλλαξη ότι το δημοσίευμα είναι αληθές μετράω και μας λείπουν 34.223,14 € !!!
*
Υ.Γ. Πάντως κατα τα λοιπά η δηλώσή σας δεν παρουσιάζει την προχειρότητα αυτής της συναδέλφου σας η οποία όμως δηλώνει τριπλάσια έσοδα απο τα δικά σας.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΛΛΙΑ -ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ






Κυρία Κόλλια,

σας σέβομαι και σας τιμώ ως βουλευτή του Εθνικού Κοινοβουλίου, όμως απορώ και εξίσταμαι με την προχειρότητά σας. Σε ποιον ανεγκέφαλο συνεργάτη σας, αβασάνιστα εμπιστευθήκατε την συμπλήρωση της Δήλωσης ετους 2007 του "Ποθεν Εσχες" των εισοδημάτων σας προς την Βουλή των Ελλήνων η οποία κυκλοφόρησε ανηρτημένη στο σερραϊκο blog : http://aagorastos.blogspot.com/.
*
Ο τρόπος που έχει συμπληρωθεί η επίμασχη Δήλωση συνηγορεί στην φαιδρότητα και στο ευτράπελο της διαδικασίας της Δήλωσης των εισοδημάτων των Εθνοπατέρων του Εθνους προς το ανώτερο θεσμικό 'οργανο του "Δημοκρατικού " μας Πολιτεύματος την Βουλή των Ελλήνων (τρομάρα μας) .
*
Κατ' αρχάς δηλώνετε επαγγελματική διεύθυνση μη δηλώνοντας "επάγγελμα" , τι συμβαίνει τελικά ; Επιβεβαιώνετε με την Δήλωσή σας ότι οι "ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ" ασχολούνται και επιβιώνουν στην πολιτική στη Ελλάδα.
*
Δηλώνετε τα τέκνα σας ως ανήλικα με ημερομηνίες γεννήσεως το 1985 και το 1988 , ενώ ο κανακάρης σας "ταλαιπωρείται" υπηρετών την πατρίδα στην Αεροπορία.
(Από το κείμενο του εντύπου εκτιμώ οτι δηλώθηκαν σε λάθος στήλη)
*
Δεν δηλώνετε κανέναν άλλον συγγενή σας ...
*
Είναι δυνατόν να είναι τόσο ... της πλάκας αυτή η διαδικασία;
*
Όταν οι Εθνοπατέρες δια των ενεργειών σας, τον τρόπο που αντιμετωπίζετε κάποιες υποτίθεται σοβαρές για την διαφάνεια της λειτουργίας του πολιτεύματος και την υστεροφημία σας, διαδικασίες απαξιώνετε την Βουλή των Ελλήνων πως έχετε την απαίτηση να σας σέβονται οι απλοί πολίτες ...
*
Σε τέτοιον βαθμό μας έχετε ... γραμμένους ;


Υ.Γ. Τα ανωτέρω ισχύουν εφόσον το ως άνω έγγραφο είναι αυθεντικό

προσπαθώντας μπορούμε καλύτερα: ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

προσπαθώντας μπορούμε καλύτερα: ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ Α.Ε. - Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ" ;


Ζει στις Σέρρες.
Είναι ακάλυπτος
...
Είναι κουμπάρος των Καραμανλήδων.
Το τονίζει με έπαρση.
Είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός με διευθυντική θέση.
Είναι μέλος μιας "Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας" με πάγια αποζημίωση

3.000 € τον μήνα

εκτός των αεροπορικών εισητηρίων για την Αθήνα και των "εξόδων παραστάσεων" στις συνεδριάσεις της "Επιτροπής", ακόμη και εάν παρίσταται εξ΄αποστάσεως.



Εγώ αυτά άκουσα , το χέρι μου στην φωτιά δεν το βάζω, αλλα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά ... τώρα αν ανταλλάξουμε απόψεις είμαι σίγουρος ότι θα βγεί η αλήθεια.

συνεχίζεται ...



Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Αγαπητοί μου συμπολίτες καλησπέρα σας ,

αυτό εδώ το βήμα ας το αξιοποιήσου με μαζί.

Γραψτε την καταγγελία σας , το παράπονό σας, εαν διαπιστώσατε την ατασθαλία ή την λοβιτούρα της χαμηλοταβανίας που άλωσε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

στο e-mail : prokapress@gmail.com


Ξεκινάμε λοιπόν ...