Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Γ. ΑΡΟΓΛΟΥ : Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ



O Πρόεδρος των Σωματείου Παραγωγών-Πωλητών Λαϊκων Αγορών "Άγιος Τρύφων" , ο υπέρμαχος των συμφερόντων των σερραίων παραγωγών οπωροκηπευτικών , απομυθοποιήθηκε από τον Κώστα Γαλάνη μέλος του Σωμματείου Οπωροπωλών Ν. Σερρρών και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επαγγελματικών Σερρών, αφού παρουσίασε πρόσφατα σε δημοσιογράφους Τιμολόγια Αγοράς οπωροκηπευτικών του Γιάννη Αρόγλου από την Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

Και βέβαια είναι γνήσιος παραγωγός ο κ. Πρόεδρος , όμως είναι "ολίγον παραγωγός" αφού όταν είναι εκτός εποχής των προϊόντων που παράγει τότε προμηθεύεται προϊόντα από την Λαχαναγορά τα οποία όμως μεταπωλεί στους σερραίους καταναλωτές ως προϊόντα παραγωγής του.

Αυτή είναι η συνήθης πρακτική της πλειοψηφίας των "παραγωγών" του Νομού μας.

Δηλώνουν στην Νομαρχία υποτυπώδεις παραγόμενες ποσότητες , ίσα- ίσα να πάρουν την άδεια παραγωγού και να δικαιούνται πάγκο στην Λαϊκή, αποφεύγοντας ταυτόχρονα και τις εισφορές στον ΕΛΓΑ και μετά η ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΆ νάναι καλά ...

Δεν τους κακίζω, την δουλειά τους κάνουν, αφού δεν ελέγχονταιι από τους αρμόδιους φορείς, όμως το να ζητάει ο κ. Πρόεδρος επίμονα την δημιουργία δεύτερης Λαϊκής Αγοράς μέσα στην πόλη, αρθογραφώντας σε εφημερίδες, στέλνωντας επιστολές σε τοπικές εφημερίδες, παρουσιαζόμενενος και παρεβαίνων σε τηλεοπτικά παράθυρα, ισχυριζόμενος ότι καταστρέφεται και αναγκάζεται να "πετάει" στις χωματερές "τόνους" από τα προϊόντα που παράγει, αυτό πάει πολύ.

Έλεος πια ! Υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Πρόεδρος.

Γιατί παράγει τόσα χρόνια περισσότερα από όσα μπορεί να παράγει ; Είναι τόσο ανόητος ώστε να αυτοκαταστρέφεται; Δεν το νομίζω .

Ας μας δείξει τις χωματερές που πετάει τα προϊόντα του. Υπάρχει κόσμος ( έτσι που τον κατάντησαν ) που ευχαρίστως θα ερχόταν να τα πάρει από το χωράφι του, να μην μπαίνει και σε κόπο και έξοδα .

Και τέλος εάν πράγματι υπάρχει τέτοια υπερπαραγωγή στον Νομό Σερρών οπωροκηπευτικών προϊόντων γιατί δεν λειτουργεί ούτε ένα Συσκευαστήριο στο Νομό μας.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα . Η ΑΝΕΣΕΡ εδώ είναι λεφτά υπάρχουν , το κινητό του Θεμιστοκλέους το έχουν , ας το τολμήσουν ...

Να παράγουν αξιόπιστα, ποιοτικά προϊόντα, επώνυμα, να μπορούν να ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου, όπως προεκλογικά οραματίζονταν και ο Απόστολος Μητυλιναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: