Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ... ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ "ΜΑΪΜΟΥ -ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Παρακολούθησα με ενδιαφέρον χθες το βράδυ σε επανάληψη την εκπομπή της Ελένης Μωραϊτη , "ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" στο ΔΙΚΤΥΟ, με καλεσμένους τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών κκ. Γιάννη Αρόγλου και Γιώργο Τσομαρίδη να προσπαθούν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την πάταξη της ακρίβειας ", την λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού" στην αγορά (;) - ακούσαμε πολλά τέτοια ευτράπελα - και για το " συμφέρον του καταναλωτή". Προς τούτο επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας δεύτερης Λαϊκής Αγοράς στις Σέρρες, την οποία τους αρνούνται οι "κακοί Σερραίοι Έμποροι" σε συμπαιγνία με την Νομαρχία .
Ακούσαμε ακόμη ότι οι καημένοι "οι παραγωγοί" δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα που παράγουν ...
Μάλιστα σωστά ακούσατε, για καταστροφή πάνε οι άνθρωποι, αναγκάζονται να πετάνε "τον μόχθο τους" στις χωματερές(;).
Εγώ αυτό πάντως δεν κατάλαβα. Γιατί όλοι αυτοί που παριστάνουν τους παραγωγούς, αγοράζουν από την Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης περισσότερα από όσα μπορούν να πουλήσουν και αναγκάζονται να τα πετάνε μετά ;
Στον Νομό Σερρών , λειτουργούν πάνω από (20 ) είκοσι Λαϊκές Αγορές, δεν αρκούν;
Και εν πάσει περιπτώσει, ας καθαρίσουν την υπάρχουσα Λαϊκή Αγορά από τις "μαϊμούδες" , παραγωγούς και τους παράνομους "μικροπωλητές" και μετά να έχουν μούτρα να απαιτούν και δεύτερη Λαϊκή Αγορά.
Ας μην ξεχνάμε δε , εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς , ότι το παραεμπόριο και η φοροδιαφυγή, ανοικτές πληγές της ελληνικής οικονομίας, εκκολάπτονται διαχρονικά μέσω των Λαϊκών Αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: