Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ : ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ! TO ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Κύριε Νομάρχα,

πρόσφατα δηλώσατε ότι είστε στο πλευρό των "παραγωγών" για την δημιουργία δεύτερης λαϊκης στις Σέρρες με την συμμετοχή και "μικροπωλητών".

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό , όσο φαίνεται για να φανείτε συνεπής σε μία άστοχη προεκλογική σας δέσμευση.

Με πληγή που δεν κλείνει και αιμορραγεί ακατάσχετα μοιάζει η ανεξέλεγκτη δράση του παραεμπορίου, υπό την ασνοχή πάντοτε της Ελληνικής Πολιτείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Εθνος", τα παράνομα κυκλώματα «πετυχαίνουν» λαθραίες πωλήσεις 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στερώντας 2 δισ. ευρώ φόρους από το κράτος, ενώ 12 επαγγελματικοί κλάδοι οδεύουν προς εξαφάνιση, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, οι οποίοι εκπέμπουν «SΟS» και πλέον δεν διστάζουν να πουν ότι η πολιτεία εθελοτυφλεί στο πρόβλημα και δεν θέλει να το αντιμετωπίσει.


Η... μαύρη διακίνηση ρούχων, παπουτσιών, CDs, δερμάτινων και άλλων βιομηχανικών προϊόντων γίνεται από περίπου 50.000 οικονομικούς μετανάστες -θύματα κι αυτοί μεγάλων λαθρεμπόρων, θύτες όμως του ελληνικού εμπορίου, οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο μένουν πάντα στο απυρόβλητο και δρουν ανενόχλητοι . Πρόκειται για τα λεγόμενα προϊόντα-«μαϊμού» που πωλούνται στο 1/10 της τιμής ενός επώνυμου.


Το παραεμπόριο αντιπροσωπεύει το 30% με 40% του συνολικού εμπορίου και αυτό που βλέπει καθημερινά ο πολίτης, δηλαδή τις εικόνες των οικονομικών μεταναστών να πωλούν τα εμπορεύματα με αυτοσχέδιους πάγκους στις κεντρικές εμπορικές πιάτσες των μεγαλουπόλεων και των αστικών κέντρων, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη οτι το Ελληνικό Κράτος σε όλες της εκφάνσεις του (Υπουργείο - Νομαρχίες - Δήμοι - Αστυνομία) συνομμοτούν σε βάρος του έλληνα μικρομεσαίου εμπόρου.


Τέλος, σύμφωνα πάντα με το δημοσιέυμα από στοιχεία παρουσίασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, κ. Π. Ραβάνης: Στα 350 ανέρχονται τα κινεζικά καταστήματα που λειτουργούν μόνο στον Πειραιά , στα περισσότερα εξ αυτών εκτός της λιανικής εμπορίας διεξάγεται χονδρεμπόριο που τελικά καταλήγει στις λαϊκες αγορές οι οποίες υπολογίζονται τις 130 για την Αθήνα. Μόνο 11 καταγράφονται στο Περιστέρι.

ΥΓ. Αυτά για όσους ονειρεύονται δεύτερη λαϊκή στις Σέρρες. Ο Ν. Σερρών με 200.000 κατοίκους έχει 20 λαϊκες , το Περιστέρι με 800.000 κατοίκους 11 λαϊκές.

Γεγονός είναι ότι οι δικοί μας στο Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο αγνοούν αυτήν την διάσταση του θέματος, ουδέποτε τους απασχόλησε, εκτός από μία μελέτη που έγινε επι προεδρίας Χρυσάφη και ανέδειξε κάποια άλλα χρήσιμα στοιχεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: