Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΟΙ "ΔΗΜΙΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ



Οι "φωστήρες" του Υπουργείου Ανάπτυξης ετοιμάζονται να δώσουν το πράσινο φώς στην αύξηση της ημερομηνίας λήξεως του παστερειωμένου γάλακτος από τη ημερομηνία παραγωγής του!!!
( Δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος του Επενδυτή" 24.08.2008)

Το πρόσχημα : με τον τρόπο αυτόν θα μειωθούν οι επιστροφές των "συσκευασίων που έχουν λήξει" , οι οποίες επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να μειωθεί ανάλογα και η τιμή πώλησης του προϊόντος.

Οι άνθρωποι με πρόσχημα την πάταξη της ακρίβειας νομοθετούν με γνώμονα τα συμφέροντα της VIVARTIA και του Βγενόπουλου , ενώ η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του παστερειωμένου γάλακτος ανοίγει τον δρόμο για εισαγωγές από το εξωτερικό, όπου κυκλοφορούν γάλατα φθηνότερα του ελληνικού.

Το γεγονός ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στην περεταίρω ανάπτυξη των μικρών τοπικής εμβέλειας γαλακροβιομηχανιών της χώρας, στην ελληνική κτηνοτοτροφία και στο εισόδημα των ελλήνων κτηνοτρόφων, τους οποίους έχει ως "είλωτες" το καρτέλ των "κουμπάρων", δεν αποσχολεί ουδόλως τον κ. Φώλια και την Κυβέρνηση Καραμανλή.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά θα πέσουν οι τιμές.
Αρκετή προστασία παρείχε το ελληνικό δημόσιο.
Ωφελούνται κάποιοι και οι άλλοι ας πάνε να κουρεύονται

Ανώνυμος είπε...

dΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ. ΕΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥΝΟΥ