Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΑΛ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ : "EINAI ΣΦΙΧΤΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"



Προσκεκλημένος χθες το μεσημέρι στην εκπομπή ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Δίκτυο με παρουσιάστρια της Ελένη Μωραϊτη ήταν ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Οταν ρωτήθηκε για την οικονομία από την παρουσιάστρια και την αδυναμία της κυβέρνησης να εκτελέσει τον προϋπολογισμό απήντησε το εξής εκπλητικό :

" Ποιος σας είπε κ. Μωραϊτη, ότι δεν εκτελείται ο προϋπολογισμός, απλώς έχουμε έναν σφιχτό προϋπολογισμό ..." και απέδωσε το σφίξιμο στην διεθνή συγκυρία με τις τιμές του πετρελαίου!

Μάλιστα , το ακούσαμε και αυτό από οικονομολόγο το επάγγελμα.

Ενδεχομένως ο άνθρωπος να ήταν διακοπές σε ... μαγικά νησιά και να μην άκουσε τα νέα, ότι δηλαδή : 3.000.000.000 (τρία δισεκατομμύρια !!!) ευρώ έπεσε έξω ο Αλογοσκούφης μόνο στο πρώτο εξάμηνο, ότι είχαμε υστέρηση εσόδων 12% στο πρώτο εξάμηνο , ότι ετοιμάζουν "γιουρούσια" από το Υπουργείο Οικονομικών στους ελεύθερους επαγγελματίες να μαζέψουν χρήμα.

Κυρ' Αλέκο ,

όχι "σφιχτός" αλλά "αυγά μελάτα" έγινε ο προϋπολογισμός και στην ΔΕΘ θα μάθουμε πως θα ... ξυρίσουν τον γαμπρό , για να ισοσκελισθεί
.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΕΙ

K είπε...

Για κατσε ρε φιλε τι το παραξενο ειπε δηλαδη , εγω την ακουσα την συνεντευξη και μπορω να πω οτι ειναι απο τους λιγους που ξερουν τι λενε.
Στο κατω κατω πολιτευτης της νδ ειναι.
Το οτι το πετρελαιο εκτοξευτηκε στα τελευταια χρονια και υπαρχει ετσι τεραστιο προβλημα στους προυπολογισμους ολων των κρατων της ευρωπης ειναι για σενα νεο η ... ταξιδευες και εσυ σε μαγικα νησια... και δεν καταλαβες τιποτε?

Ανώνυμος είπε...

και εγω συμφωνω , ευτυχως που υπαρχει και αυτος και ακουμε και κατι σοβαρο γιατι με τους αλλους τους ανοητους της νεας δημοκρατιας μπουχτισαμε στα ξεκατινιασματα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε μεγάλε αυτό που είπε δεν είναι αλήθεια? Η τιμή του πετρελαίου δεν καθορίζει αυτή τη στιγμή τα πάντα?Εκτός αν εύισαι απο αυτούς που λένε ΄<< το πετρέλαιο δεν ανέβηκε εγώ και πριν 50€ έβαζα και πάλι τώρα 50Ε βάζω

proka : "ένας αγανακτησμένος Σερραίος πολίτης" είπε...

Φίλτατε john ,

η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου είναι μια παράμετρος, δεν μπορεί να καλύψει την ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο προϋπολογισμός έχει πρόβλημα δεν μπορει να εκτελεστει με τα σημερινα δεδομένα και ο κανακάρης σου επέμενε κατηγορητικά για το αντίθετο.

Ο Αλογοσκούφης διαψεύσθηκε σε όλες τις προβλέψεις του και τώρα θέλει να καλύψει το έλλειμα με φοροεπιδρομή στον λαούτζίκο, αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στα ποτά, στα τσιγάρα,φορολογηση των καταθέσεων αυτοτελώς και άλλα πολλά).

Το ότι είναι πολιτευτής δεν τον νομιμοποιεί να ψεύδεται, που ειναι η εντιμότητα που διατυμπάνιζε , το νέο πολιτικό ήθος ;

proka : "ένας αγανακτησμένος Σερραίος πολίτης" είπε...

... και το σημαντικότερο φίλτατε john :

"μην ξεχνάς ότι ο Καραμανλής νας έσυρε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2007 με το πρόσχημα ότι θέλει να λάβει ισχυρή εντολή για να εκτελέσει τον προϋπολογισμό.

Την εντολή κουτσά-στραβά την πήρε, τον προϋπολογισμό όμως τον ... δολοφόνησε