Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

H OIKONOMIKH KΡΙΣΗ, ΑΓΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ



ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Επικεφαλής η πρόεδρός της Μαρία Κόλλια Τσαρουχά,βουλευτής Σερρών της ΝΔ


Η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων θα επισκεφθεί την Τσεχία (29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου), προκειμένου να συμμετάσχει σε ειδική κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με την Επιτροπή Επιστημών, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Τσεχικού Κοινοβουλίου.

Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές κ. Αναστάσιος Λιάσκος, (βουλευτής Εύβοιας – ΝΔ), ο κ. Βασίλειος Τόγιας (βουλευτής Βοιωτίας – ΠΑΣΟΚ), ο κ. Κωνσταντίνος Αλυσσανδράκης (βουλευτής Ιωαννίνων – ΚΚΕ), ο κ. Περικλής Κοροβέσης (βουλευτής Α’ Αθηνών – ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος (βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΛΑ.Ο.Σ.)

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

12.15 Γεύμα εργασίας της ελληνικής αποστολής με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

10.00 Συνάντηση εργασίας με την Επιτροπή Επιστήμης, Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχικής Δημοκρατίας

11.45 Επίσημο γεύμα προς τιμή της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Πρόεδρος της αντίστοιχης Τσέχικης Επιτροπής κ. W.Bartos

13.45 Συνάντηση μετον κ. Lubos Chaloupka, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Jan Amos Komensky

15.00 Συνάντηση με τον κ. Vaclav Hampl, Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Καρόλου

16.15 Συνάντηση με τον κ. Vlastimil Ruzicka, Υφυπουργό Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσέχικης Δημοκρατίας.

19.15 Επίσημο γεύμα προς τιμή της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Βουλής της Τσεχίας κ. Ladislav Mleak.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

11.30 Συνάντηση εργασίας με γερουσιαστή κ. Jeromir Jersar, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Επιστήμης, Πολιτισμού, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Αναφορώνστη Γερουσία.

14.00 Επίσκεψη στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πράγας.

Σε δήλωσή της η κα Κόλλια αναφέρει:

προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιτροπών Παιδείας και Πολιτισμού των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία από τις προτεραιότητες που έχουν αποφασισθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τσεχία ως προεδρεύουσα χώρας της Ε.Ε., σε συνέχεια βέβαια της δικής της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα, προσκάλεσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων να παραστεί σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Τσεχίας και Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις που κυοφορούνται στο χώρο της Εκπαίδευσης στις δύο χώρες και γενικότερα στον Ευρωπαϊκό χώρο. Η ανάγκη μεταρρύθμισης των εκπαιδευτικών μας συστημάτων είναι ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά όλη την Ευρωπαϊκή."



ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ τώρα πως σας δουλεύουν, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου;

Κύρια Κόλλια ,

απαιτούμε να μας πληροφορήσετε πόσα θα μας κοστίσει, εμάς τους Έλληνες πολίτες αυτή η "τσάρκα" σας στας "Ευρώπας" ;

Εμένα πάντως με εκπλήσσει το θράσος σας, να μας ανακοινώνεται και το γελοίο πρόγραμμα των γευμάτων και των επισκέψεών σας.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν :

ή
ότι μας κυβερνούν ηλίθιοι
ή
ότι αυτοί μας μας κυβερνούν μας θεωρούν εκ προοιμίου ηλίθιους
...



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tha exei mazi tis kai to amore tis??????