Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

OI AΔΕΛΦΟΙ ADIDASLER ΞΑΝΣΜΙΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ

Τέλος στην 60χρονη διαμάχη Adidas- Puma

Ημέρα συμφιλίωσης θα είναι η 21η Σεπτεμβρίου για τις δύο κορυφαίες, στον χώρο των αθλητικών, γερμανικές εταιρείες Adidas και Puma, έπειτα από 60 χρόνια διαμάχης που είχε σαν αποτέλεσμα και τον διχασμό των κατοίκων της πόλης όπου βρίσκονται οι επιχειρηματικές τους έδρες.

Στις 21 Σεπτεμβρίου,οι εργαζόμενοι των δύο εταιρειών θα ανταλλάξουν χειραψίες και θα παίξουν έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στη διχασμένη εδώ και 60 χρόνια βαυαρική πόλη Χερτζοχενάουραχ. Είναι η πρώτη φορά από το 1948 που οι δύο εταιρείες θα πραγματοποιήσουν κάτι από κοινού.

Η ιστορία ξεκινάει το 1924 όταν τα δύο αδέλφια Άντολφ (Άντι)και Ρούντολφ Ντάσλερ ξεκίνησαν να φτιάχνουν αθλητικά παπούτσια στο πλυσταριό του σπιτιού τους, στο Χερτζοχενάουραχ της Βαυαρίας.

Η εταιρεία που ιδρύουν με την επωνυμία Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Εργοστάσιο Υποδημάτων Αδελφών Ντάσλερ),γίνεται γνωστή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Άμστερνταμ το 1928, ενώ στους Ολυμπιακούς του 1936 λέγεται ότι προμήθευσαν τον αφροαμερικανό ολυμπιονίκη Τζέσε Όουενς με ένα νέο παπούτσι για τρέξιμο το οποίο στη σόλα του είχε καρφιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο αδέλφια ήταν μέλη του Ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του πολέμου τα δύο αδέλφια κατασκευάζουν μπότες για τη Βέρμαχτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πολέμου ο Ρούντολφ συλλαμβάνεται από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Με τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου τα δύο αδέλφια λόγω πολιτικών και επιχειρηματικών διαφορών συγκρούονται και χωρίζουν, δημιουργώντας ο καθένας τη δική του επιχείρηση. Το 1948 ο Άντι Ντάσλερ ίδρυσε την ADIDAS (Adi Dassler) και ο Ρούντολφ Ντάσλερ τη RUDA (Rudolf Dassler), η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε PUMA.

Η έδρα των δύο επιχειρήσεων ήταν το το Χερτζοχενάουραχ της Βαυαρίας. Ο χωρισμός των δύο αδελφών επέφερε και ρήξη στην κοινότητα. Το Χερτζοχενάουραχ χωρίστηκε στα δύο, ακόμη και οι φανέλες των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων είχαν ως διακριτικά τα μοτίβα των δύο εταιρειών. Η ASV Herzogenaurach φορούσε φανέλα με σήμα τις τρεις παράλληλες γραμμές (Adidas), ενώ η FC Herzogenaurach φανέλα με σήμα το γνωστό αιλουροειδές (Puma).

Τα δύο αδέλφια αν και ζούσαν στην ίδια πόλη δεν συμφιλιώθηκαν ποτέ.

Σήμερα κανείς από την οικογένεια Ντάσλερ δεν συμμετέχει στη διοίκηση τόσο της Adidas όσο και τη Puma.

Από το 2007 η πλειοψηφία των μετοχών της Puma εξαγοράστηκε από την γαλλική PPR που έχει στην ιδιοκτησία της και την Gucci.

Ενώ η Adidas είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αθλητικών στην Ευρώπη και θεωρείται η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευάστρια αθλητικών στον κόσμο μετά την αντίπαλό της τη Νike.


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ...


Ντ. Μπακογιάννη: Ανεύθυνες υπερβολές από τον Γ. Παπανδρέου
NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 12:46

Άνευ λόγου και αιτίας, ο κ. Παπανδρέου έριξε σκιά στις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη χθεσινή αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς».

«Άνευ λόγου και αιτίας, ο κ. Παπανδρέου έριξε σκιά στις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη χθεσινή αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη σημείωσε: «Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα».

«Οι τοποθετήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπλήσσουν και θέλω να πιστεύω ότι εντάσσονται στις ανεύθυνες υπερβολές της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Μιλώντας για τις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία, η ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «σχέσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη των οποίων, αυτή η Κυβέρνηση έχει εργαστεί ακούραστα τα τελευταία χρόνια. Σχέσεις που στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Θα ήθελα, για μία ακόμα φορά, να υπογραμμίσω ότι η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής απαιτεί υπευθυνότητα και συνέπεια», κατέληξε.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Νταβούτογλου κατά αρνητών της τουρκικής ένταξης

Εναντίον των χωρών που διαφωνούν με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. στράφηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. «Οι αρνητές της ένταξής μας στην Ε.Ε. βλάπτουν τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η στάση χωρών, όπως της Γαλλίας, «σπέρνει» την αμφιβολία στο πνεύμα των Τούρκων και «φρενάρει» τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Οι αρνητικές φωνές που ακούμε πάντα εκ μέρους ορισμένων χωρών της ΕΕ σπείρουν την αμφιβολία στους συμπολίτες μας και βλάπτουν τις προσπάθειες μας, για να εξακολουθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις» εκτίμησε σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter το Σάββατο, οπότε και θα θα συναντηθεί στην Στοκχόλμη με τους ομολόγους του της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, η Τουρκία έκανε μεταρρυθμίσεις που ήταν αδιανόητες πριν από μερικά χρόνια, όπως η θρησκευτική ελευθερία ή η ελευθερία της έκφρασης, η κατάργηση της θανατικής ποινής ή οι εκπομπές ραδιοφώνου στην κουρδική γλώσσα. Πρόκειται για «σιωπηλή επανάσταση», την οποία βλάπτουν οι επικριτές της ένταξης της Τουρκίας, λέει.

«Η Σουηδία σκέπτεται όπως και εμείς, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι μια ισχυρή και αλληλέγγυα οντότητα, όσο η Τουρκία μένει έξω από την ΕΕ. Για το λόγο αυτό η υποστήριξη χωρών όπως η Σουηδία με την αντικειμενική και ενθαρρυντική στάση τους έχει μεγάλη σημασία στην διαδικασία αυτή» τονίζει ακόμη ο Τούρκος ΥΠΕΞ.


... και η Ντόρα στην κοσμάρα της

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ;


Οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται να μας προβοκάρουν

Εμπρηστική προβοκάτσια στήνουν οι Σκοπιανοί, προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν το παιχνίδι μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της χώρας τους και της αντίστοιχης ελληνικής, που θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας στις 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης. Τα Σκόπια θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της ομάδας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία από τις 7 ως τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης η Κροατία και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας της ΠΓΔΜ, σκοπεύει να μεταφέρει εκατοντάδες «οπαδούς» της Εθνικής Ομάδας της ΠΓΔΜ στην Πολωνία, με κρατική επιβάρυνση. Μάλιστα, η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει ειδοποιήσει σχετικά την πρεσβεία της Πολωνίας στα Σκόπια, καλώντας την να τη διευκολύνει στις ταξιδιωτικές διατυπώσεις. Συνολικά, αναμένεται να δαπανηθεί ποσό της τάξης των 55.000 ευρώ, σε μια πολύ φτωχή χώρα, όπου τα κρατικά κονδύλια θα έπρεπε να διοχετεύονται σε επενδύσεις και στη δημιουργία υποδομών. Αυτό το γεγονός από μόνο του, αναδεικνύει την καιροσκοπική πολιτική των κυβερνήσεων των Σκοπίων.

Στόχος των Σκοπιανών ιθυνόντων, η δημιουργία επεισοδίων και εντυπώσεων, με εθνικιστικά & αλυτρωτικά πανό, ανθελληνικά συνθήματα και άλλες προκλήσεις. Ήδη, στελέχη της αντιπολίτευσης στα Σκόπια κάνουν λόγο για «πολιτική αυτοκτονία, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το όνομα με την Ελλάδα εισέρχονται σε τελική φάση». Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος τοπικής εφημερίδας: «Κρατικά χρήματα για στήριξη κατά της Ελλάδας». Την ίδια ώρα, με εμπρηστικούς τίτλους, οι τοπικές εφημερίδες καλούν την Εθνική τους Ομάδα να νικήσει την αντίστοιχη ελληνική, δημιουργώντας κλίμα για ακρότητες.

Οι φορείς που μέχρι στιγμής έχουν αντιδράσει στην άθλια κυβερνητική μεθόδευση, εκτός της σοσιαλδημοκρατικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι τα στελέχη του αλβανικού κόμματος DUI, του Αλί Αχμέτι, που μετέχει του κυβερνητικού συνασπισμού.
Μάλιστα, ο βουλευτής του Τζέβαντ Αντέμι, δήλωσε ότι «εν καιρώ οικονομικής κρίσης, όταν μετράμε το κάθε δηνάριο, εάν πράγματι κάποιος από το κράτος συμφώνησε να παραχωρηθούν χιλιάδες ευρώ για τη διοργάνωση μεταφοράς ομάδας οπαδών και ιδιαίτερα για τον αγώνα με την Ελλάδα, είναι όντως μια μη σοβαρή κίνηση». Αντιδράσεις όμως εκδηλώθηκαν και από το αντιπολιτευόμενο έτερο αλβανικό κόμμα.


Τελικά, οι καιροσκόποι των Σκοπίων, μυαλό δεν βάζουν. Αν δεν δεχθούν μερικά πολύ ηχηρά χαστούκια, δεν πρόκειται να βάλουν πίσω. Είναι δυνατόν να τους προσφέρουμε μεγάλη αναπτυξιακή βοήθεια, να απασχολούνται 20.000 πολίτες τους σε ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια (που κακώς κατά τη γνώμη μας) και να καθόμαστε να ανεχόμαστε τις προκλήσεις των σοβινιστών τους;

Έτσι θα εμπεδώσουνε το σεβασμό προς τη χώρα μας; Μήπως είναι καιρός να κλείσει η κάνουλα;

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ... ΘΥΜΩΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

«Δεν συμμετέχω στο ιστορικό λάθος των πρόωρων εκλογών»
Απόσυρεται με βαριές αιχμές ο Μιχάλης Λιάπης




Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Ο κ. Λιάπης είχε τις προηγούμενες ημέρες ξεκαθαρίσει την αντίθεσή του με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Τη διαφωνία του αυτή επικαλείται και στη δήλωση με την οποία αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» και «ιστορικό λάθος για την παράταξη και τη χώρα» την απόφαση του πρωθυπουργού για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ...


" ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ ..."
Ο κολητός του Χριστοφοράκου , γνωστός ως " ο παράξενος ταξιδιώτης της SIEMENS" , πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης και πρωθυπουργικός ξάδελφος γνωρίζοντας ότι ειναι κομμένος απο χέρι από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ μετα τα αμαρωλά ταξίδια στην Γερμανία , προετοίμασε "ηρωϊκή έξοδο" δηθεν χωλομένος από την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές.

Μιχαλάκη , οχι στα βαθειά παιδί μου ...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ




Κάποιος είπε κάποτε ότι “στην Ελλάδα, το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι ο αριστερός.”


Αν πιστέψουμε τη σημερινή Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας Αριστερός και υπερασπιστής των Απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:


Ζητάει για τη νέα σεζόν 5.100.000 για 30 εκπομπές.


Δηλαδή 170.000 ευρώ ανά εκπομπή.


Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το “ταλέντο” Λάκη του Αριστερούλη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό!


Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα “παράπλευρα έσοδα” όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του, ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων.


Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για …μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)