Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1981 : " H ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΙΔΑΝΟΥΣ" = 27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

==============================================================

Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 με το συντριπτικό ποσοστό 48,7% το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κέρδιζε την εξουσία.

Η ημερομηνία αυτή στην συνείδηση των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών ( τους πολίτες κατά τον Θουκυδίδη) καταγράφεται ως αποφράς ημέρα για την Πατρίδας μας , κάτι ανάλογο με την 29ην Μαΐου 1954 , ημέρα άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, μιλώντας στο Σύνταγμα της Αθήνας, ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε* χαρακτηριστικά:

* Τα αποσπάσματα από την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου προέρχονται από το CD - ROM που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και περιέχει ολόκληρη την ομιλία του,

«…μια απ’ τις πρώτες δουλειές της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι ο απολογισμός. Θα πούμε στον ελληνικό λαό ακριβώς τι παραλαμβάνουμε. Και είναι βέβαιο ότι αυτά που παραλαμβάνουμε, τα άδεια ταμεία, θα δυσχεράνουν ασφαλώς τα πρώτα μας βήματα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι - βέβαιοι ότι με τη συμπαράσταση του λαού θα χτίσουμε μαζί μιαν ανθηρή ελληνική οικονομία, θα χτίσουμε μια οικονομία ευημερίας του λαού και πλήρης απασχόλησης…».
«Λαέ των Αθηνών είναι αλήθεια ότι στην πατρίδα μας μόνον οι φτωχοί, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί πληρώνουν φόρους. Η ολιγαρχία του τόπου, ντόπια και ξένη, λαέ των Αθηνών, δεν πληρώνει φόρους. Στόχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η φορολογική δικαιοσύνη. Θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, νόμιμη και παράνομη και θα αναδιαρθρώσουμε σταδιακά τις δημόσιες δαπάνες. Πρώτα η εθνική άμυνα. Στην ίδια θέση, Λαέ των Αθηνών νιάτα της Ελλάδας, η παιδεία, η υγεία και οι κοινωνικές ασφαλίσεις. Αυτή είναι η έννοια του σοσιαλιστικού κινήματος. Και απευθύνω και προς τον αγρότη της πατρίδας μας μία διαβεβαίωση. Θα στηρίξουμε το αγροτικό του εισόδημα είτε το θέλει η Ε.Ο.Κ., είτε όχι. (γιουχαΐσματα από το πολυπληθές ακροατήριο)»
«…Επιτέλους κάποτε ψήφος στα 18, ψήφος για τη νεολαία. Και ναι, θα καθιερώσουμε την απλή αναλογική ας μην ανησυχούν τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και θα καταργήσουμε το σταυρό προτίμησης που είναι η πηγή φαυλότητας του πολιτικού μας συστήματος».


Μόνο ελαφρά μειδιάματα και θλίψη προκαλούν τα πιο πάνω σήμερα αν αναλογιστεί κανείς στην άθλια κατάσταση που οδήγησαν την χώρα

Αντ' αυτών ένα τσούρμο " σοσιαληστών " , νηστικών αριστεροκουλτουράρηδων της "γενειάς του Πολυτεχνείου" ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και τον ευτελισμό, την απαξίωση και τον μηδενισμό κάθε ηθικής και ελληνοπρεπούς αξίας ... και δημιούργησαν τα νέα τζάκια της χώρας , τους "νταβατζήδες" που υποτίθεται θα κυνηγούσε και θα εξωβέλιζε από την πολιτική ζωή της χώρας ο Καραμανλής το 2004.

Σήμερα ούτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλουν να θυμούνται αυτή την ημέρα αν κρίνει κανείς από τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το κόμμα του Γιωργάκη Παπανδρέου

2 σχόλια:

tzanabetis είπε...

Πράσινες παπαρολογίες!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ρε δεξιόπουλα που ήρθε η Νέα Δημοκρατία και σωθήκαμε.
Χεστήκαμε στο τάληρο.
Δεν βλέπετε ότι ότι λειτουργούσε , τώρα έχει σταματήσει;
Ότι δεν περισσεύει χρήμα από τους αχόρταγους ούτε για "τη βοήθεια στο σπίτι", ούτε για τα "ΚΑΠΗ", ούτε για το επίδομα "θέρμανσης", ούτε για τις "Δημόσιες Βιβλιοθήκες", ούτε για "τα ολοήμερα σχολεία", ούτε για τα άλλα προγράμματα "Κοινωνικής στήριξης" και παρά τις ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, δεν υπάρχει τίποτα νέο για τον κοσμάκι που πεινάει.
Αλλά φαίνεται πως ζήτε μέσα σε καμιά καλογυαλισμένη γυάλα και δεν βλέπετε τί γίνεται στην κοινωνία. Δεν ντρέπεστε και μιλάτε για "αποφράδα μέρα".
Μακάρι να ήταν τέτοια μέρα και η μέρα που ανέλαβε ο Καραμανλής.
Ακόμη όμως περιμένουμε να δούμε να κάνει κάτι επιτέλους.
Γιατί ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.