Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

EΦYΓE KAI H KASSY TZANETAKOY



«Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς η Κάσσυ Τζάνετ –όπως ήταν γνωστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα- η αδελφή του Αλέκου Τζενετάκου.


Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από την σελίδα «Αυτοί οι ωραίοι οι δικοί μας» με μια ανάρτηση από την Μάρω Μπουρδάκου.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει: «ΚΑΣΣΥ ΤΖΑΝΕΤ "Εφυγε" σήμερα από ανακοπή η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια Κάσσυ Τζάνετ (Κασσιανή Τζανετάκου) αδελφή του Αλέκου Τζανετάκου και της ηθοποιού Νινή Τζάνετ. Γεννημένη στα Μανιάτικα του Πειραιά η Κάσσυ Τζάνετ έκανε μιά λαμπρή καριέρα στις πίστες της Ελλάδας και του εξωτερικού».





Η Κάσσυ Τζάνετ είχε συμμετάσχει σε αρκετές ελληνικές ταινίες, ενώ την είχαμε δει να συνεργάζεται με τον αδελφό της Αλέκο Τζανετάκο. 



Ο Αλέκος Τζανετάκος στην αυτοβιογραφία του είχε αναφερθεί στις αδελφές και την μητέρα του, αφού ο πατέρας του είχε πεθάνει όταν εκείνος ήταν μωρό.




«Εμείς, μια πολυμελής φτωχή οικογένεια με τέσσερα κορίτσια και μία αγία μάνα που αγωνιζότανε κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά για να μας αναθρέψει. Πατέρας δεν υπήρχε, εγώ δεν γνώρισα πατέρα, είμαι ορφανός από μωρό. Πατέρας που πεθαίνοντας δεν μας άφησε ούτε έναν τενεκέ λάδι. Πατέρας Μανιάτης, δίμετρος, με δυο τεράστια καταγάλανα μάτια, πιστολάς και περήφανος με εξέχουσα θέση, ήταν δασονόμος. Για την εποχή έπινε πολύ απ’ ό,τι μου διηγείται η μάνα μου, τεράστια περιουσία στη Σπάρτη, από πλούσια οικογένεια, την οποία του την έφαγε ο γαμπρός του, ένας διαλοπαπάς, κι έτσι άφησε πέντε ορφανά στο δρόμο, λάθος του, και πέθανε από τη μεγάλη του περηφάνια και τον μανιάτικο εγωισμό του γυρίζοντας από μια περιοδεία στην Ερυμανθεία, εκεί μέναμε τότε».



Δεν υπάρχουν σχόλια: