Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΓΟΥΝΣΤΟΚ : 40 XΡΟΝΙΑ META


Με αφορμή τα 40 χρόνια από το Γούντστοκ, το MSN.gr κάνει αναδρομή στο μυθικό ροκ φεστιβάλ που έμελλε να σημαδέψει μία ολόκληρη γενιά η οποία είχε ως απόλυτες προτεραιότητές της την αγάπη και την ειρήνη. Από τις 15 ως τις 18 Αυγούστου του 1969, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά στο Μπέθελ της Νέας Υόρκης, μερικά από τα γνωστότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής όπως η Τζόαν Μπαέζ, ο Τζίμι Χέντριξ, οι Who, o Κάρλος Σαντάνα κ.ά., αλλά και καλλιτέχνες λιγότερο γνωστούς εκείνη την εποχή, όπως ο Τζο Κόκερ και η Μέλανι που έκαναν σπουδαία καριέρα μετά την εμφάνισή τους στο Γούντστοκ.


Το φεστιβάλ θεωρήθηκε μία από τις κλασικότερες στιγμές της δεκαετίας του '60, η οποία αν μη τι άλλο σφραγίστηκε με καλή ποπ ροκ μουσική...

1 σχόλιο:

ΠΝ είπε...

Επίσης σπουδαίο το MONTEREY POP FESTIVAL,που έγινε επί 3ημερο τον Ιούνη του 1967 στην πόλη Μοντερέυ της Καλιφόρνια, και κυκλοφορεί επίσης σε ταινία. Με ονόματα όπως ERIC BURDON, WHO, JEFFERSON AIRPLANE,MAMAS & THE PAPAS, JANIS JOPLIN, J.HENRIX και πολλούς άλλους, θεωρείται για αρκετούς φίλους της ροκ εφάμιλλο του Γούντστοκ. Ήταν εξάλλου το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ στην ιστορία της μουσικής αυτής. Μάλιστα για κάποιους το Μοντερέυ ήταν η ακμή των 60ς, ενώ το Γούντστοκ το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Βέβαια εδώ στην Ελλάδα όλα αυτά αργήσαμε ελέω χούντας να τα πάρουμε χαμπάρι, ενώ στην πρώτη προβολή του Γούντστοκ στην Αθήνα σημειώθηκαν και τα πρώτα βίαια επεισόδια εν μέσω δικτατορίας.