Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" η κ. ΞΟΥΡΗ και ο κ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ.....


Αξιότιμη κ. Ξουρή
κατ' αρχας να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εκτέλεση των νέων σας καθηκόντων και σας ερωτούμε :
"

TI
ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ" ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΝΑΥΤΩΝ ;

ΣΥΝΕΖΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ... ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ;

ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ;

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ο ΓΑΛΑΚΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ

Στο πλαίσιο της επανίδρυσης του κράτους ...




Mετά τον Αντώνη Νικοπολίδη και ο Νάσος Γαλακτερός υλοποίησε το όνειρο του μέσου νεοέλληνα , μια θέση στο δημόσιο. Με ένα ηλίθιο νόμο του φαιδρού ελληνικού κράτους διορίζεται ως υπάλληλος γραφείου στον Δήμο Κηφισίας, στον οποίο ο Αντώνης είναι κηπουρός !!!







Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ο ΜΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ





ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ




serreslife : videos in

ANNA ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;



O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ , ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ



PROKA-press στις Σέρρες: ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ : ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ... ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ#links

20.000 € για την φιλιξενία 10 -15 οικολόγων για δυό μέρες στα Σέρρας διέθεσαν ο Δημαρχος Γιάνης Βλάχος και ο τότε επί των Οικονομικών του Δήμου Τάκης Σωτηριάδης κατα το Πανελλήνιο Συνέδριο των Οικολόγων που έγινε στην πόλη μας τον Οκτώβριο του 2008..

Με διαδικασία ΕΞΠΡΕΣΣ επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα τα σαϊνια του Δήμου βρήκαν την λύση , άλλαξαν ( με ποιο δικαίωμα κύριοι) κωδικό σε έσοδα που υπήρχαν στο Ταμείο του Δήμου προορισμένα για άλλη χρήση , μετέφεραν ποσό 110.000 € στα αποθεματικά του Δήμου από όπου εκταμιεύτηκε το ποσό των 20.000 € και δ'οθηκε ως ... δώρο στους Οικολόγους για την συνδιοργάνωση του Συνεδρίου τους , όπως καταγγέλλει ο συμπολίτης μας μέλος της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ, Κώστας Σαραφίδης.

O Δήμαρχος παρ΄ότι κλήθηκε να απαντήσει, σιωπά.

http://prokapress.blogspot.com/2008/12/proka-press-links.html

Πρόσφατα επιιχείρησε να αποσπάσει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη δανείου 4, 2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά εισέπραξε την άρνηση του σωμάτος.

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μία ανεύθυνη, σπάταλη και αναξιόπιοστη Δημοτική Αρχή και όταν λέμε Δημοτική Αρχή , εννοούμε και τον Αγγελίδη και τον Σαουλίδη και τον Μωυσιάδη, που σιωπούν στις σπαταλες του Γιάννη Βλάχου

Αννα εσύ τι λές ;

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .... ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ

Νικολό Μακιαβέλι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ευρώπη
Αναγέννηση
Φέρων τα ενδύματα αξιωματούχου της φλωρεντινής δημοκρατίας.
Όνομα:Νικολό Μακιαβέλι
Γέννηση:3 Μαΐου, 1469
Φλωρεντία)
Θάνατος:21 Ιουνίου 1527
Σχολή/παράδοση:Αναγεννησιακή Φιλοσοφία, Πολιτικός Ρεαλισμός
Κύρια ενδιαφέροντα:Πολιτική, Ιστορία
Επιδράσεις:Κικέρων, Σαλλούστιος, Λίβιος, Ξενοφών
Επηρέασε:Τόμας Χομπς, Τζέιμς Χάρρινγκτον, Ζαν Ζακ Ρουσσώ

Ο Νικολό Μακιαβέλι 3 Μαΐου, 1469- 21 Ιουνίου 1527, ιταλός διπλωμάτης, πολιτικός στοχαστής και συγγραφέας, φτωχός απόγονος ευγενούς οικογένειας, γεννήθηκε στη Φλωρεντία και ήταν γιος του Μπερνάρντο Μακιαβέλι και της Μπαρτολομέα Νέλι. Λαμβάνοντας το αξίωμα δεύτερου καγκελαρίου της φλωρεντινής δημοκρατίας, ο Μακιαβέλι εργάστηκε ως γραμματέας της αρμόδιας επιτροπής για τη διπλωματία και τον πόλεμο. Οι αποστολές του τον έφεραν σε επαφή με αρκετές από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της εποχής του στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται ο Πάπας και ο βασιλέας της Γαλλίας.

Φέρεται πως επηρεάστηκε σημαντικά από τις πολιτικές αντιλήψεις του Καίσαρα Βοργία στη συγγραφή του έργου του Il principe (Ο Ηγεμών), που γράφτηκε το 1513. Το συγκεκριμένο έργο επηρέασε την πολιτική σκέψη πολλών πολιτικών και στοχαστών και άσκησε σημαντική επίδραση σε πολιτικές εξελίξεις της εποχής του και μεταγενέστερων περιόδων.

Η σκέψη του δέχθηκε είτε σημαντικές επικρίσεις είτε πλήρη αποδοχή. Είναι πολλοί εκείνοι που τον θεωρούν πατέρα της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης και επίσης αρκετοί εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν απλά κυνικό, διεφθαρμένο και αυταρχικό.

Το έργο γράφτηκε σε περίοδο κατά την οποία ο Μακιαβέλι απολύθηκε από τα δημόσια αξιώματά του, όταν το 1512, με τη βοήθεια των Ισπανών, οι Μέδικοι ανέτρεψαν της δημοκρατία της Φλωρεντίας επανερχόμενοι στην εξουσία. Ο Μακιαβέλι υπέστη βασανιστήρια και για μικρό διάστημα φυλακίστηκε. Όταν αργότερα επέστρεψε σε ελάσσονες δημόσιες θέσεις υπό το καθεστώς των Μεδίκων χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από τους δημοκράτες που ανέτρεψαν και πάλι τους Μεδίκους το 1527. Απογοητευμένος, ως αναφέρεται, ο Μακιαβέλι πέθανε σύντομα στη Φλωρεντία από πάθηση του στομάχου

[Επεξεργασία] Σύνοψη έργου

Ο Μακιαβέλι είναι πεπεισμένος ως προς την ένδεια της κλασικής φιλοσοφίας και αρνείται την αυθεντία στη φυσική τάξη, που οι Αρχαίοι σέβονταν. Δεν πιστεύει στην ύπαρξη καθολικού λόγου και, ως εκ τούτου, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να φανταστεί τους ανθρώπους χωρίς πίστη και χωρίς νόμο. Γράφει στις Διατριβές: «όποιος θεμελιώνει πολιτεία και της βάζει νόμους, να παίρνει προκαταβολικά για κακούς όλους τους ανθρώπους.» Στον Ηγεμόνα υποδεικνύεται ο ουσιώδης δεσμός ανάμεσα στην κακία και την ελευθερία. Το πρώτο μέλημα είναι να ελεγχθεί η τύχη και από εκεί και πέρα να παραχθεί έργο. Ο ηγεμόνας υπό αυτή την έννοια συγκεντρώνει την αυθεντία επί παντός και τη βούληση να εφαρμόζει στους άλλους ότι αποφασίζει. Μάλιστα ο ηγεμόνας είναι ο μόνος που μπορεί με τη στάση του να αφυπνίσει την ηθικότητα στους ανθρώπους. Εκ πείρας γνωρίζει ότι οι άνθρωποι κάνουν το καλό μόνο από ανάγκη και είναι διατεθειμένος να τους αναγκάσει να μεταβάλλουν σταδιακά την κακία σε ανιδιοτέλεια. Ο τρόπος που ο Φλωρεντινός στοχαστής βλέπει τη δράση αποτελεί, από κάθε άποψη, εγγύηση για την παλινόρθωση του λόγου, που θα πιστεύαμε ότι απειλείται, από τη στιγμή που καταργείται κάθε υπερβατική τάξη. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Μακιαβέλι τείνει να μετατρέψει τη θεωρία σε δράση.

Σάββατο 2 Μαΐου 2009