Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"


Πόρισμα "φωτιά" για το κυλικείο στο νοσοκομείο Σερρών (http://www.infoserres.gr/serres/index.php?)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Διάλυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρεία ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ”, που διαχειρίζεται το κυλικείο του νοσοκομείου Σερρών, προτείνει το πόρισμα των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), που ήδη παραδόθηκε και βρίσκεται στα χέρια της διοικητού του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ευαγγελίας Κουρτέλη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του infoserres.gr, οι Επιθεωρητές επιρρίπτουν ευθύνες για κακοδιαχείριση, που αγγίζουν και τον πρώην πρόεδρο Αντώνη Τσίτρο.
Την κατάσταση στο κυλικείο, είχε καταγγείλει τον περασμένο Οκτώβριο, ο τότε αναπληρωτής Διοικητής Γεώργιος Κυριακίδης, με γραπτή αναφορά προς το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αριστείδη Καλογερόπουλο. Ανέφερε ο ίδιος συγκεκριμένα : «Ο διοικητής έχει ιδρύσει μία εταιρεία της οποίας είναι πρόεδρος και η οποία διαχειρίζεται το κυλικείο. Από το 2005 μέχρι σήμερα, το νοσοκομείο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το κυλικείο», υποστηρίζε τότε ο αναπληρωτής διοικητής, συμπληρώνοντας και παραθέτοντας τα σχετικά έγγραφα: «Η ανάθεση εργασιών ανατίθεται από το διοικητή σε δικούς του ανθρώπους, χωρίς κανένα διαγωνισμό».
Οι καταγγελίες Κυριακίδη, είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει εκ νέου το ΣΕΥΥΠ, αποστέλλοντας δύο επιθεωρητές για έλεγχο στο νοσοκομείο Σερρών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι Επιθεωρητές (Μερεντίτης, Βλαχάδα) εισηγούνται προς τη διοικητή του νοσοκομείου Σερρών, την άμεση διεξαγωγή ΕΔΕ, και για άλλα θέματα εκτός του κυλικείου, προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες και αποστολή των στοιχείων στη δικαιοσύνη.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1 σχόλιο:

θειος είπε...

Σύντροφε βουλευτή Μπόλαρη, με ειδικές μεθοδεύσεις αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών «κολεγίων» και όχι μόνο, άρχισε από το τμήμα «ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ. Αυτή τη στιγμή 80 περίπου στον αριθμό φοιτητών του τμήματος ταλαιπωρούνται από την Διεύθυνση και ορισμένους καθηγητές του ΤΕΙ Σερρών ασύστολα αντιεκπαιδευτικά, αντιεπαγγελματικά και αντικοινωνικά.
Συγκεκριμένα οι 80 περίπου φοιτητές δήλωσαν στις τελευταίες εξετάσεις του εξαμήνου τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά όπως είθισθαι. Πρόοδο δεν έχουμε;
Η Καραμανλική πρόοδος όμως είναι ακόμη στην εποχή που άνθρωπος επικοινωνούσε με τους καπνούς.
Το ηλεκτρονικό σύστημα λήψης των αιτήσεων ήταν βαθιά νυχτωμένο, όπως βαθιά νυχτωμένη είναι και η κυβέρνηση της ΝΔ.
Όταν οι φοιτητές παρουσιάσθηκαν την καθορισμένη ημέρα και ώρα των εξετάσεων, η Γραμματεία της σχολής τους ανακοίνωσε ότι δεν βρίσκουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους!!!!!!!! Το αιτιολογικό το ηλεκτρονικό σύστημα της Σχολής δεν λειτουργούσε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!!!!!!
Μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των φοιτητών και του Διευθυντή της Σχολής έγιναν δεκτοί οι φοιτητές και εξετάσθηκαν.
Σύμφωνα με τα «ανακοινωθέντα» αποτελέσματα σχεδόν όλοι τους πέρασαν τα μαθήματα.
Όμως εδώ είναι η γελιοποίηση της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπευθύνων του υπουργείου παιδείας και του ΤΕΙ Σερρών. Βαβυλωνία που λένε.
Η Σχολή αν και αναγνωρίζει το δίκαιο των προαχθέντων φοιτητών, δεν τους εγγράφει επίσημα τα μαθήματα, ώστε οι επί πτυχίο φοιτητές να κάνουν την εξάμηνη υποχρεωτικά πρακτική εξάσκηση για να λάβουν το πτυχίο τους δηλ. να τελειώσουν για να μπουν στην αγορά εργασίας, και να προσφέρουν στη πατρίδα.
Η δικαιολογία, ψάχνουν ακόμη το ηλεκτρονικό σύστημα για να βρούν τις αιτήσεις. Η ιστορία μοιάζει με την χαμένη γαλοπούλα του Μπασιάκου.
Σύντροφε βουλευτή είστε Σερραίος, σας ενδιαφέρει το θέμα, σας γνωρίζω από την υπόθεση του Βατοπεδίου, είναι κρίμα μια ανάλγητη κυβέρνηση, να υποβάλει σε τέτοια ταλαιπωρία τη νεολαία, το μέλλον της πατρίδας μας. Σας παρακαλώ είναι ευκαιρία να ανακοινώσετε αυτό το θέμα στη βουλή. Για να το βουλώσουν, και να βρεθεί το ταχύτερο λύση, οι μέρες που περνούν σύντροφε Μπόλαρη δεν ξανάρχονται.
Θείος αδικηθέντος φοιτητή