Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

"ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ MOIΡAIOY AIRBUS 320




- Νέες αποκαλύψεις της Bild για τα δραματικά λεπτά πριν από την τραγωδία
- Επικαλείται συνομιλίες από τα "μαύρα κουτιά" του Airbus 320
- Οι διάλογοι των δύο πιλότων πριν ο κυβερνήτης βγει από το πιλοτήριο
- Οι επιβάτες του αεροπλάνου ούρλιαζαν καθώς έβλεπαν τον κυβερνήτη να προσπαθεί να συνεφέρει τον Andreas Lubitz
- Βρέθηκε η σορός του 28χρονου Γερμανού που οδήγησε στον θάνατο 149 ψυχές

Ο κυβερνήτης του Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Germanwings ικέτευε τον συγκυβερνήτη του, που φέρεται ότι το οδήγησε σκόπιμα στη συντριβή, να ανοίξει την "καταραμένη πόρτα" του πιλοτηρίου ενώ οι επιβάτες πίσω του ούρλιαζαν έντρομοι, λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία, σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ που επικαλείται τους καταγραφείς της πτήσης.
Click4more: Βρέθηκε η σορός του μοιραίου συγκυβερνήτη – Συντετριμμένος ο πατέρας του Τα δεδομένα που ανακτήθηκαν από τα μαύρα κουτιά, τα οποία είχε επικαλεστεί την περασμένη Πέμπτη και ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, ο επικεφαλής των ερευνών, έδειξαν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου μετά τη στιγμιαία έξοδο του κυβερνήτη από αυτό και στη συνέχεια έριξε το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Μπιλντ, που υποστηρίζει ότι άκουσε τις καταγραφές αυτές, στο πρώτο εικοσάλεπτο της πτήσης ακούγεται μια συνηθισμένη συνομιλία μεταξύ του κυβερνήτη Πάτρικ Σ. και του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς.

Ο πρώτος αναφέρει μάλιστα ότι δεν είχε τον χρόνο για να πάει στην τουαλέτα πριν από την απογείωση του αεροσκάφους από τη Βαρκελώνη.

Οι διάλογοι των πιλότων
Στις 10.27 το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του (περίπου 11.600 μέτρα) και ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ.

Ο συγκυβερνήτης του απαντά λακωνικά: "Ελπίζω" και "Θα δούμε".

Αμέσως μετά, ο Λούμπιτς του λέει ότι "τώρα" μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Περνούν δύο λεπτά και ο κυβερνήτης λέει στον συγκυβερνήτη του να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται και μια πόρτα που κλείνει: ο Πάτρικ Σ. έχει βγει από το πιλοτήριο και ο Αντρέας Λούμπιτς βρίσκεται μόνος.

Το σημείο μηδέν
Στις 10.29 "το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος", γράφει η Μπιλντ.

Στις 10.32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός. Click4more: Η συγκλονιστική μαρτυρία πρώην συντρόφου του Andreas Lubitz

Λίγο μετά ακούγεται ένας "δυνατός κρότος", σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. "Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα", παρακαλά ο Πάτρικ Σ. ενώ κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν.

Στις 10.35, νέοι "μεταλλικοί ήχοι στην πόρτα του πιλοτηρίου", την οποία ο κυβερνήτης προσπάθησε προφανώς να σπάσει με το τσεκούρι.

Περνούν άλλα 90 δευτερόλεπτα και σημαίνει νέος συναγερμός. Το αεροσκάφος βρίσκεται σε ύψος 5.000 μέτρων.

Ο κυβερνήτης ουρλιάζει: "Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!"

Στις 10.38 ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του.

Γύρω στις 10.40 το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.

Ο Αντρέας Λούμπιτς πιστεύεται ότι οδήγησε το Airbus A320 στη συντριβή του, σκοτώνοντας τον εαυτό του και τους 149 επιβαίνοντες σ' αυτό.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ


ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 

Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.

Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει.
Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήσαν πολλά.
Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.

Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε.
Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε.
Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!!

Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και έκανε ένα βήμα προς τα πάνω.
Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, κι αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι με το γαϊδούρι να έχει φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού.

Ηθικό δίδαγμα: Η ζωή μπορεί να φέρει σε σας πολλές φτυαριές από σκουπίδια μέσα στο πηγάδι της ζωής σας. Να θυμάστε όμως πως κάθε ένα από τα προβλήματά σας αυτά είναι ένα εφαλτήριο. Μπορούμε να βγούμε από τα βαθύτερα πηγάδια απλά με ένα τίναγμα. Πατάμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε ένα βήμα πάνω.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΦΟΙΤΗΤΗ
















Τραγική εξέλιξη Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης 

 Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης Αστυνομικοί και ασθενοφόρο στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός (Φωτογραφία: ΑΠΕ ) 175 Αθήνα Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου. 

 Η σορός είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση. Ωστόσο, βάσει των ρούχων του εκτιμάται ότι πρόκειται για τον 20χρονο σπουδαστή. Οι πρώτες ενδείξεις και εκτιμήσεις ιατροδικαστών κάνουν λόγο για αυτοκτονία του σπουδαστή ο οποίος φέρεται να έκοψε τις φλέβες του. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα λόγω του ότι η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

 Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένα μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα από το πτώμα. Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν το μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο αριστερό χέρι και τα τραύματα εντοπίστηκαν στο δεξί χέρι. Οι οικείοι του επιβεβαιώνουν ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν αριστερόχειρας. Το πόρισμα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του σπουδαστή από το Ρέθυμνο αναμένεται αύριο, Δευτέρα, μετά την νεκροτομή. Το χρονικό της ανεύρεσης 

 Πιο συγκεκριμένα, στις 7:40 ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από ένα ζευγάρι περιπατητών για την ανεύρεση σορού σε προχωρημένη σήψη μέσα σε χωράφι με λάσπες σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα. Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. 

Αρχικά οι αστυνομικοί είδαν πως πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας. Επειδή τα ρούχα του έμοιαζαν πολύ με αυτά που φορούσε ο νεαρός την ημέρα που εξαφανίστηκε ενημερώθηκε και ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν στο συγκεκριμένο σημείο επί περίπου 30 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του.

 Σε κοντινή απόσταση, σχεδόν δίπλα στο πτώμα, βρέθηκε και ένα μαχαίρι το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Και συμπλήρωναν πως με βάση τα αποτελέσματα από τη νεκροτομή (εάν έχει σημάδια στα ρούχα του ή τραύματα) θα εξακριβωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί αιχμηρό αντικείμενο και εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του, αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις». 

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί ένα μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα οι ίδιοι αξιωματικοί ανέφεραν πως στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί (σημειώνεται πως είχαν σταλεί κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα) καθώς επίσης και αρκετοί εθελοντές αλλά πιθανόν λόγω του σημείου δεν ήταν εύκολη η ανεύρεση του. Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου. 

Newsroom ΔΟΛ