Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Τσίπρας: Όσοι δεν θέλουν το Μνημόνιο να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

«Όποιος δεν θέλει το μνημόνιο μια μόνο αποτελεσματική πολιτική επιλογή έχει: ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε από το Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ισχυρή εντολή στις εκλογές της 17ης Μαΐου. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, για τους οποίους είπε ότι «φεύγουν αφού λεηλάτησαν τη χώρα». 
Επανέλαβε ότι το μόνο δίλημμα των εκλογών είναι το «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευτεί τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης, να υψώσει ασπίδα προστασίας για εκείνους που πλήττονται από την κρίση και να εφαρμόσει μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου άμεσης απόδοσης, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα.

Χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου «δημοψήφισμα για το Μνημόνιο» ενώ χαρακτήρισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού».

«Βουλιάζει το ‘τρίγωνο της αμαρτίας’: οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικας. Όταν το πολιτικό σύστημα παρακμάζει, δεν μπορεί ούτε να υποβάλει -και πολύ περισσότερο- ούτε να επιβάλει στην κοινωνία την κινδυνολογία του» είπε ακόμη. 

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο σημείωσε ότι αφού υπέγραψε και με τα δυο του χέρια τη δανειακή σύμβαση, τώρα ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. «Ποιόν από τους δύο Βενιζέλους να πιστέψουμε;  Της επαναδιαπραγμάτευσης ή της κινδυνολογίας για την επαναδιαπραγμάτευση;» αναρωτήθηκε. 

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «είναι ο πρόθυμος υπηρέτης όλων των μεγάλων συμφερόντων», που νεκρώνει τις τοπικές αγορές, κλείνει μαγαζιά, αυξάνει την ανεργία.

Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προέβλεψε ότι «θα εφαρμόσουν και τις νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου, και τις απολύσεις στο Δημόσιο, και όλες τις άλλες περικοπές δημόσιων δαπανών και κοινωνικών επιδομάτων, και τις αυξήσεις φόρων».

Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε εκ νέου ισχυρή ψήφο «γιατί τώρα είναι η ώρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Για την αποκατάσταση της εθνικής και της λαϊκής κυριαρχίας. Για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και προοπτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: