Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΤΕΛΟΣ !

ME ΨΗΦΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"


Πόρισμα "φωτιά" για το κυλικείο στο νοσοκομείο Σερρών (http://www.infoserres.gr/serres/index.php?)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Διάλυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρεία ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ”, που διαχειρίζεται το κυλικείο του νοσοκομείου Σερρών, προτείνει το πόρισμα των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), που ήδη παραδόθηκε και βρίσκεται στα χέρια της διοικητού του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ευαγγελίας Κουρτέλη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του infoserres.gr, οι Επιθεωρητές επιρρίπτουν ευθύνες για κακοδιαχείριση, που αγγίζουν και τον πρώην πρόεδρο Αντώνη Τσίτρο.
Την κατάσταση στο κυλικείο, είχε καταγγείλει τον περασμένο Οκτώβριο, ο τότε αναπληρωτής Διοικητής Γεώργιος Κυριακίδης, με γραπτή αναφορά προς το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αριστείδη Καλογερόπουλο. Ανέφερε ο ίδιος συγκεκριμένα : «Ο διοικητής έχει ιδρύσει μία εταιρεία της οποίας είναι πρόεδρος και η οποία διαχειρίζεται το κυλικείο. Από το 2005 μέχρι σήμερα, το νοσοκομείο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το κυλικείο», υποστηρίζε τότε ο αναπληρωτής διοικητής, συμπληρώνοντας και παραθέτοντας τα σχετικά έγγραφα: «Η ανάθεση εργασιών ανατίθεται από το διοικητή σε δικούς του ανθρώπους, χωρίς κανένα διαγωνισμό».
Οι καταγγελίες Κυριακίδη, είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει εκ νέου το ΣΕΥΥΠ, αποστέλλοντας δύο επιθεωρητές για έλεγχο στο νοσοκομείο Σερρών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι Επιθεωρητές (Μερεντίτης, Βλαχάδα) εισηγούνται προς τη διοικητή του νοσοκομείου Σερρών, την άμεση διεξαγωγή ΕΔΕ, και για άλλα θέματα εκτός του κυλικείου, προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες και αποστολή των στοιχείων στη δικαιοσύνη.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ