Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΡΡΩΝ & ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ




ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης, Θεολόγος,


συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ποιμεναρχών των
οποίων οι Μητροπόλεις δεν συμφωνούν να υποβάλουν
την σχετική Δήλωση Κατοχής Ακινήτων προκειμένου να
καταβάλουν στο Δημόσιο το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων
(Ε.Τ.ΑΚ.)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ...




Ο Παύλος Μελάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια



Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.

Γεννήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από τη Βόρεια Ήπειρο. Μετά τη μετακίνηση της οικογένειας στην Αθήνα, σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ' όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1891. Φέροντας τύψεις για την έκβαση του πολέμου του 1897 συμμετείχε από τους πρώτους στο ιδρυθέν το 1900 Μακεδονικό κομιτάτο για την εμψύχωση του απογοητευμένου ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας και σε αντίδραση στη δράση των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Έτσι από τον Φεβρουάριο του 1904 ο Παύλος Μελάς έσπευσε με άλλους 4 αξιωματικούς προς επιτόπια μελέτη της κατάστασης. Αποτυγχάνοντας σε εκείνη την πρώτη προσπάθεια, επανήλθε τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε και εισήλθε στη Μακεδονία ως ζωέμπορος με το όνομα "Πέτρος Δέδες". Μετά 20ήμερη παραμονή συναντήθηκε με τον Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ανταλλάσσοντας σκέψεις για ανάληψη επιχειρήσεων και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα.



Άγαλμα του Παύλου Μελά απέναντι από τον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη

Στις 18 Αυγούστου όταν όλα ήταν έτοιμα κατά το σχέδιο ο Παύλος Μελάς με το επιχειρησιακό όνομα Καπετάν Μίκης Ζέζας, επικεφαλής σώματος εκ 35 μόλις ανδρών, που το αποτελούσαν Μακεδόνες, Μανιάτες και Κρητικοί, ανέλαβε την αρχηγία του Μακεδονικού αγώνα ενάντια στους Βούλγαρους και εισήλθε ένοπλα στα Μακεδονικά εδάφη με την εντολή να ασκεί καθήκοντα αρχηγού και στις μικρότερες ομάδες που δρούσαν εν τω μεταξύ στη περιφέρειες Μοναστηρίου και Καστοριάς. Πληροφορηθέντες οι Τούρκοι από διάφορους καταδότες περί της εισόδου και της δράσης του Παύλου Μελά έθεσαν προς καταδίωξή του πολυάριθμο τουρκικό απόσπασμα. Παρά τις συνεχείς διώξεις του Οθωμανικού στρατού ο Παύλος Μελάς άρχισε ν΄ αποδεκατίζει τις βουλγαρικές ομάδες με βάση τα χωριά Λιγκοβάνη και Λίχυβο. Όμως στις 13 Οκτωβρίου 1904 βρισκόμενος στα Στάτιστα και προδοθείς από την βουλγάρικη συμμορία του Μήτρου Βλάχου περικυκλώθηκε από Τουρκικό απόσπασμα 150 ανδρών. Μετά από δίωρη λυσσαλέα μάχη διέταξε αιφνίδια έξοδο τεθείς επικεφαλής των ανδρών του (ανάμεσα τους και ο Γεώργιος Στρατινάκης). Στην επιχείρηση αυτή τραυματίσθηκε θανάσιμα στην οσφυϊκή χώρα και πέθανε μετά από μισή ώρα δίπλα στον φιλο του Γεώργιο Στρατινάκη. Η κεφαλή του αποκοπείσα υπό των συμμαχητών του τάφηκε προ της "ωραίας πύλης" του Ναού της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Πισοδέρι, το δε σώμα του παραδόθηκε από τους Τούρκους στον Μητροπολίτη Καστοριάς όπου και τάφηκε στον παρακείμενο βυζαντινό ναό των Ταξιαρχών.

Σήμερα, το όνομα του Παύλου Μελά φέρει προς τιμή του το χωριό Στάτιστα ενώ πλήθος προτομών του στολίζουν πλατείες πόλεων μεταξύ των οποίων στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κοζάνη κλπ.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

OI NHΣΤΙΚΟΙ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ...


"λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ..."




Πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές ο Σουφλιάς και πρόεδρος της ΝΔ η Ντόρα...

Αυτήν τη "μοιρασιά" έκαναν στο τελευταίο γεύμα τους για να κρατήσουν ενωμένο το "γαλάζιο μαγαζί".
.
http://press-gr.blogspot.com

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΕΤΣΙ "ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΥΝ" ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ... ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ





Οι "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία έχει την εκμετάλλευση του Κυλικείου του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Όπως ομολογεί ο εκπρόσωπος των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ στο βίντεο (00:01:35) από τον συνολικό τζίρο του Κυλικείου 684.000 ευρώ , το ποσό των 92.000 ευρώ δόθηκε στο ΚΑΑΜΕΑ (Ίδρυμα που είναι ένας εκ των τριών μετόχων στους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ) δια της πλαγίας οδού και αποκρύφθηκε από τα κέρδη, για να μην πληρώσουν φόρους !!!!

Δηλαδή οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ , όπως δηλώνει ο ανωτέρω κύριος (πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου) ενέταξαν στην μισθοδοσία τους τέσσερις (4) υπαλλήλους των ΚΑΑΜΕΑ , οι οποίοι φυσικά εργαζόταν στο εν λόγω Ίδρυμα αλλά πληρώθηκαν από τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ με το ποσό των 92.000 ευρώ ... για μισθούς και για κάποια "έξοδα" του Ιδρύματος.

92.000 / 4 = 23.000 € ετησίως για μισθό υπαλλήλου;

Σαν πολλά δεν είναι; Τι ειδικότητα έχουν αυτοί οι υπάλληλοι των ΚΑΑΜΕΑ και θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ποιοι είναι.
Να μας πουν πόσα ήταν για μισθούς και πόσα για έξοδα και τι είδους έξοδα

Με τον τρόπο αυτά οι ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ εμφάνισαν εικονικά έξοδα 92.000 ευρώ τα οποία φυσικά μείωσαν ισόποσα τα κέρδη της χρήσης του 2006 .


Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την απόκρυψη της φορολογητέας ύλης των 92.000 ευρώ φθάνει περίπου στις 30.000 ευρώ

Σημειωτέον ότι αυτή η πρακτική προφανώς κρατάει χρόνια

Η πράξη αυτή στην απλή ελληνική γλώσσα λέγεται "ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ" και σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους συνιστά και ποινικό αδίκημα.


Κύριε Σωτήριε Μόσχο, Προϊστάμενε της Α' ΔΟΥ Σερρών , ο λόγος σε εσάς



Σημ. Το βίντεο είναι από την εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση, προβλήθηκε την 10.01.2009 και κανείς αρμόδιος μέχρι σήμερα δεν συγκινήθηκε


Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η ΛΕΣΧΗ BILDEMBERG......

ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ: Η ΛΕΣΧΗ BILDEMBERG......

Ακούσατε καλά. Αυτά συζητάνε, πως μπαίνει το youtube στην ζωή μας ...

... και φέτος που θα συναντηθούν στην Αθήνα φώναξαν και την

Ντόρα Μπακογιάννη

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ : H EΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Kάντε κλίκ πανω στην εικόνα για να δείτε το αίσχος της γαλάζιας διακυβέρνησης

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ , ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ;




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «διάβαση πεζών»

(01/03/2009 20:34)

Οι ποινικές διώξεις δεν μπορούν να κάμψουν τον αγώνα μας για τη διάσωση του ΚΡΟΝΙΟΥ. Η πολιτική δράση δεν ποινικοποιείται.


Η «Διάβαση Πεζών» συνεπής απέναντι στο πλαίσιο αρχών που εδώ και καιρό έθεσε, αντιλαμβάνεται τη διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς αυτής της πόλης όχι ως περισσή πολυτέλεια αλλά ως αδήριτη ανάγκη. Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται και η ενεργός συμμετοχή της στην υπεράσπιση του ΚΡΟΝΙΟΥ. Οποιαδήποτε κρίση αποβλέπει στην δημιουργία πλασματικών εντυπώσεων περί σύγκρουσης «δύο στρατοπέδων», μόνον ως κρίση σκοπιμότητας μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για μας η υπόθεση της υπεράσπισης του ΚΡΟΝΙΟΥ δεν έρχεται να αντιστρατευτεί τη διεκδίκηση των όποιων έννομων συμφερόντων εκφράζει η πλευρά του Γηροκομείου. Αυτά υπάρχουν και εύλογα διεκδικούνται. Αντιστοίχως όμως και εμείς δικαιούμαστε να προβάλλουμε δυναμικά τις έννομες ενστάσεις μας για το ενδεχόμενο «εκποίησης» της ιστορικής μας μνήμης. Δυστυχώς, όμως, η διοίκηση του Γηροκομείου σαφώς ενοχλημένη από την άσκηση του παραπάνω δικαιώματός μας, προέβη σε αγωγή σε βάρος του μέλους και εκπροσώπου Τύπου της κίνησής μας, κατόπι δηλώσεών του σε τηλεοπτικό κανάλι, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προσδώσει ποινικές διαστάσεις σε ένα θέμα που έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα αντιπαράθεσης πολιτικών απόψεων που αφορούν στο μέλλον της πόλης.

Η εκδίκαση, εντέλει, της δικαστικής αγωγής και η επιβολή χρηματικού προστίμου 5.000 Ευρώ (έναντι του ποσού των 150.000 Ευρώ !!! που διεκδικούσε η διοίκηση του Γηροκομείου), σε βάρος του εναγόμενου μέλους μας, υπήρξε η αφορμή για να εκφραστούν διθυραμβικές δηλώσεις περί της δικαίωσης της διοίκησης του εν λόγω ιδρύματος, λες και πρόκειται για νίκη σε πολεμική σύρραξη.



Εμείς από τη πλευρά μας αυτά που δηλώνουμε είναι τα εξής:

Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου και παράλληλα δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να αποδείξουμε πως ο Κώστας Σαραφίδης στις δημόσιες δηλώσεις του δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εκφράσει τις πολιτικές μας θέσεις, θέσεις που δε ποινικοποιούνται.

Παρόμοιες εκφράσεις άλλωστε χρησιμοποίησαν στην προσπάθεια υπεράσπισης των θέσεών της και η διοίκηση της «Κωστοπουλείου Στέγης», χωρίς εμείς να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη όπως είχαμε το νόμιμο δικαίωμα.

Δηλώνουμε ακόμη πως θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υποστηρίζουμε την πρότασή μας για το ΚΡΟΝΙΟ και τον περιβάλλοντα χώρο του, πρόταση που καταθέσαμε εδώ και δύο χρόνια περίπου, πιστεύοντας πως με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τη διάσωση ενός χώρου που κατά τη γνώμη μας συνιστά μνημειακό τόπο μεγάλης ιστορικής σημασίας για την πόλη μας.


Στην προσπάθειά μας αυτή πέραν της συμπαράστασης που έχουμε από τους συμπολίτες μας, καθώς και από ανθρώπους που συμμετέχουν στο δημόσιο βίο της χώρας μας (Γ. Παπανδρέου, Αλ. Αλαβάνος, Θ.Μικρούτσικος, κ.α), έχουμε και τη δημόσια εκφρασμένη θέση της εφορείας νεωτέρων μνημείων, στη βάση της οποίας το οικοδόμημα του ΚΡΟΝΙΟΥ κρίνεται ως διατηρητέο στο σύνολό του.

Αναμένουμε ακόμη την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ακυρωθεί η απόφαση που λήφθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων υπό την προεδρία του κ.Ζαχόπουλου, αφού ήδη σε δύο παρόμοιες περιπτώσεις το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε αποφάσεις του υπ. Πολιτισμού που είχε αρνηθεί την προστασία της Columbia και της Ρωμαϊκής Οδού στη Βέροια.
Home Page