Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ κ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ( Προϊστάμενο της Β/μιας Σερρών)


Στιβαρός ο κ. Χατζηβασιλείου , ορθώς πράττωντας αρνήθηκε στον εξ Αθηνών αρχισυνδικαλιστή της ΕΛΜΕ να διακόψει τα μαθήματα των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας προκειμένου ο εν λόγω "εκπαιδευτικοπατέρας" ενημερώσει τους καθηγητές για τους λόγους που η κομματική του τύφλα "επιβάλλει" την απεργία και των Σερραίων καθηγητών.


Ο εν λόγω κύριος συνεπικουρούμενος και από τον δικό μας επιστολογραφο , Ζάχο Κατσάνη, απειλούσε από τα τηλεοπτικά σερραϊκα κανάλια, ο τι ο Χατζηβασιλείου θα φύγει, ενώ αυτός με τους "παρατρεχάμενούς του" θα είναι πάλι εδώ !!!

Χαρακτηριστική η επαγγελματική θεώρηση του συνδικαλίσμου.


Kαι πάλι εύγε στον Χατζηβασιλείου για την στάση του.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ : ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ... ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ







Στις Σέρρες το 20ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων



Επιλεκτική ευαισθησία ;

Αρθρο του Κωνσταντίνου Σαραφίδη-Οικονομολόγου
στο "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" - 23.10.1008

Το Δημοτικό Συμβούλιο με διαδικασίες «εξπρές», μέσα στο καλοκαίρι στη συνεδρίαση 9/27-6-2008, αποφάσισε να δείξει την ευαισθησία του, όσο αφορά το περιβάλλον και την οικολογία. Αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση συνδιοργάνωσης με την Οικολογική Κίνηση Σερρών, του 20ου Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Φυσικά αυτό συνεπάγεται και την οικονομική συμμετοχή του Δήμου με το ποσό των 20.000,00 € (διατροφή συνέδρων για τρείς ημέρες !).Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε αναμόρφωση του προϋ¬πολο¬γισμού χρήσης 2008. Μεταφέρθηκαν από το σκέλος των εξόδων και από τον ΚΑ 35.6162.001, 110.000,00 € στο αποθεματικό κεφάλαιο, και από το ενισχυμένο αποθεματικό, μεταφέρθηκε στο σκέλος των εξόδων το ποσό των 20.000,00 €.
Μήπως έγινε της Βατο(παιδίου) κύριε Δήμαρχε ;

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

H "ΧΛΟΥΤΣΑ" ΚΑΙ ΟΙ "ΤΡΙΧΕΣ"


...Άγνοια ή άνοια, κ. Αραμπατζή;

21.10.08

Άρθρο του κ. Ζαχαρία Κατσάνη- Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών


Ο Χρήστος Κάτσικας, καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008: «Τα υψηλά ποσοστά χαμηλών βαθμολογιών που καταγράφηκαν και εφέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις … πριμοδοτούν την ανάπτυξη μιας δημόσιας συζήτησης γύρω από την εξήγηση του φαινομένου, η οποία «φορτώνει» την αποτυχία αποκλειστικά στους ώμους των μαθητών «που είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι» και των εκπαιδευτικών που είναι «άσχετοι» ή «τεμπέληδες».
Αυτά τα λόγια του συναδέλφου επικαλείται επί μέρες ο μονίμως πια και ιδιαίτερα ανησυχητικά ανοηταίνων κ. Αθανάσιος Αραμπατζής και εγκαλεί σε κάθε εκπομπή του το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών. Γιατί, λέει, τα μέλη του δε διαμαρτύρονται και δεν εξεγείρονται κατά του συναδέλφου Χρ. Κάτσικα που αποκάλεσε, όπως νομίζει ο ίδιος, τους καθηγητές άσχετους και τεμπέληδες. Και το παραλήρημά του δεν παραλείπει φυσικά να το διανθίζει με τις αποδέλοιπες συνηθισμένες και κακόγουστες μπουρδολογίες του.
«Ανοηταίνων διάγει τον βίον»! Ο κ. Αραμπατζής, βεβαίως! Γιατί ασφαλώς προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει το άρθρο του συναδέλφου Χρ. Κάτσικα ο κ. Αραμπατζής. Αν και δεν πρέπει να απορεί κανείς. Γιατί είναι πια πασίδηλο ότι η κατάστασή του βαίνει συνεχώς και ραγδαία επιδεινούμενη. Και δε χρειάζεται βεβαίως να αναλύσουμε το νόημα όσων γράφει ο Χρ. Κάτσικας. Ούτε χρειάζεται να πούμε ότι, αν διαβάσει κανείς όχι μόνο το συγκεκριμένο απόσπασμα αλλά και ολόκληρο το άρθρο του, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Χρ. Κάτσικας αποκαλεί τους συναδέλφους του καθηγητές άσχετους ή τεμπέληδες. Γι΄ αυτό θα περιοριστούμε σε μια μόνο ερώτηση, πριν παραδώσουμε τον κ. Αραμπατζή στη χλεύη κάθε νοήμονος ανθρώπου, στη χλεύη κάθε ανθρώπου που έχει στοιχειώδη σχολική μόρφωση και στοιχειώδη γνώση της χρήσης των εισαγωγικών στην ελληνική γλώσσα:
– Πρόκειται για άγνοια ή για άνοια, κ. Αθανάσιε Αραμπατζή;
Και ως επιμύθιο μια απορία: Καλά, κ. Αραμπατζή, αφού δεν είστε σε θέση να διαβάσετε σωστά και να κατανοήσετε ένα άρθρο, γιατί δε ρωτάτε κάποιον από τους εξ απορρήτων συμβούλους σας, που άλλωστε είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να σας βοηθήσουν; Γιατί δε ρωτάτε για παράδειγμα την κ. Μπαΐρα; Μήπως γιατί δεν έχετε κατανοήσει ότι «όσο σηκώνεται η μαϊμού, τόσο φαίνεται ο κ...ος της»; Και μήπως γι΄ αυτό το λόγο «του ανοηταίνειν ου παύεσθε»;


Οι όποιες ερμηνείες του Αραμπατζή είναι το πρόβλημα του Ελληνκού
εκπαιδευτικόυ συστήματος και της παρεχόμενης "Παιδείας" ,

ξερόλα Ζάχο ;


"Ζάχο να το ξέρεις, την κοντή την "χλούτσα" οι τρίχες
την φταίν " , όπως έλεγε και η θεία μου η Επλινίκη ...

O ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ...


Γιάννη Βλάχο

"σε σπρώξανε" οι επιτήδειοι και συ πάτησες σε "σάπιο σανίδι" !

Μιλάω για την έξωση προς "υπεράσπιση των συμφερόντων" του Δήμου.

Τώρα άνοιξες "τον Ασκό του Αιόλου "
ΔΙΌΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ...

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΠΑ.ΣΟ.Κ. : " ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ"

Σαν σήμερα την 18ην Οκτωβρίου 1981 ο Ανδρεας Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβαν την εξουσία και την διακυβέρνηση της χώρας


Κατά σατανική όμως σύμπτωση την 18η Οκτωβρίου 1918 γέννηθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.Τίποτε δεν είναι τυχαίο


Τα κακά της χώρας έχουν κοινό σημείο αναφοράς !!!



18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1981 : " H ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΙΔΑΝΟΥΣ" = 27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

==============================================================

Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 με το συντριπτικό ποσοστό 48,7% το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κέρδιζε την εξουσία.

Η ημερομηνία αυτή στην συνείδηση των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών ( τους πολίτες κατά τον Θουκυδίδη) καταγράφεται ως αποφράς ημέρα για την Πατρίδας μας , κάτι ανάλογο με την 29ην Μαΐου 1954 , ημέρα άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, μιλώντας στο Σύνταγμα της Αθήνας, ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε* χαρακτηριστικά:

* Τα αποσπάσματα από την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου προέρχονται από το CD - ROM που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και περιέχει ολόκληρη την ομιλία του,

«…μια απ’ τις πρώτες δουλειές της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι ο απολογισμός. Θα πούμε στον ελληνικό λαό ακριβώς τι παραλαμβάνουμε. Και είναι βέβαιο ότι αυτά που παραλαμβάνουμε, τα άδεια ταμεία, θα δυσχεράνουν ασφαλώς τα πρώτα μας βήματα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι - βέβαιοι ότι με τη συμπαράσταση του λαού θα χτίσουμε μαζί μιαν ανθηρή ελληνική οικονομία, θα χτίσουμε μια οικονομία ευημερίας του λαού και πλήρης απασχόλησης…».
«Λαέ των Αθηνών είναι αλήθεια ότι στην πατρίδα μας μόνον οι φτωχοί, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί πληρώνουν φόρους. Η ολιγαρχία του τόπου, ντόπια και ξένη, λαέ των Αθηνών, δεν πληρώνει φόρους. Στόχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η φορολογική δικαιοσύνη. Θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, νόμιμη και παράνομη και θα αναδιαρθρώσουμε σταδιακά τις δημόσιες δαπάνες. Πρώτα η εθνική άμυνα. Στην ίδια θέση, Λαέ των Αθηνών νιάτα της Ελλάδας, η παιδεία, η υγεία και οι κοινωνικές ασφαλίσεις. Αυτή είναι η έννοια του σοσιαλιστικού κινήματος. Και απευθύνω και προς τον αγρότη της πατρίδας μας μία διαβεβαίωση. Θα στηρίξουμε το αγροτικό του εισόδημα είτε το θέλει η Ε.Ο.Κ., είτε όχι. (γιουχαΐσματα από το πολυπληθές ακροατήριο)»
«…Επιτέλους κάποτε ψήφος στα 18, ψήφος για τη νεολαία. Και ναι, θα καθιερώσουμε την απλή αναλογική ας μην ανησυχούν τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και θα καταργήσουμε το σταυρό προτίμησης που είναι η πηγή φαυλότητας του πολιτικού μας συστήματος».


Μόνο ελαφρά μειδιάματα και θλίψη προκαλούν τα πιο πάνω σήμερα αν αναλογιστεί κανείς στην άθλια κατάσταση που οδήγησαν την χώρα

Αντ' αυτών ένα τσούρμο " σοσιαληστών " , νηστικών αριστεροκουλτουράρηδων της "γενειάς του Πολυτεχνείου" ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και τον ευτελισμό, την απαξίωση και τον μηδενισμό κάθε ηθικής και ελληνοπρεπούς αξίας ... και δημιούργησαν τα νέα τζάκια της χώρας , τους "νταβατζήδες" που υποτίθεται θα κυνηγούσε και θα εξωβέλιζε από την πολιτική ζωή της χώρας ο Καραμανλής το 2004.

Σήμερα ούτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλουν να θυμούνται αυτή την ημέρα αν κρίνει κανείς από τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το κόμμα του Γιωργάκη Παπανδρέου

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΞΕΠΛΥΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΦΡΑΙΜ ;


ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΥΜΩΝ




"ANIEΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ & ΙΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ"

Από το "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" του δημοσιογραφου Σταύρου Βαξεβάνη

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - ΔΟΥΚΑ - ΚΟΥΡΗ ... ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΗ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ


* Ο εφιάλτης των ομολόγων επιστρέφει για την κυβέρνηση καθώς με τη διεθνή οικονομική κρίση σημειώνονται τεράστιες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία


Τα «τοξικά δομημένα» χάνουν 240 εκατ. ευρώ
Οι εγγυήσεις του Δημοσίου και η σκληρή πραγματικότητα


Α. ΡΑΒΑΝΟΣ
Ο εφιάλτης των περίφημων «δομημένων ομολόγων» που αγόρασαν αρκετά ασφαλιστικά ταμεία και αποτέλεσαν πολιτική «νάρκη» για την κυβέρνηση της ΝΔ, κυρίως το 2007, επανέρχεται και προκαλεί πανικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», αλλά και με την αποτίμηση που υπάρχει στη διεθνή βάση δεδομένων Bloomberg, ως προχθές μόνο τα τέσσερα από τα οκτώ δομημένα ομόλογα υφίστανται απώλειες (ζημιές αποτίμησης) περίπου 240 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές που καταγράφονται από τις τοποθετήσεις τους σε επενδύσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών (μετοχές), αλλά και από τοποθετήσεις σε αμοιβαία κεφάλαια. Με άλλα λόγια, αν τα ασφαλιστικά ταμεία αποφάσιζαν σήμερα να πωλήσουν τα δομημένα ομόλογα που αγόρασαν, θα εισέπρατταν 240 εκατ. ευρώ λιγότερα από αυτά που δαπάνησαν για να τα αποκτήσουν. Η αποκάλυψη του «Βήματος» αναδεικνύει τις απώλειες των 240 εκατ. ευρώ για τέσσερα δομημένα ομόλογα, υπάρχουν όμως εκτιμήσεις από συνδικαλιστές και στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης για απώλειες της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δομημένων ομολόγων.

«Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί έχουν μηδενική έκθεση σε επικίνδυνα - τοξικά - επενδυτικά προϊόντα» δήλωσε προ ημερών η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αλλά τα στοιχεία που αποτυπώνονται στο Bloomberg παρουσιάζουν μια ζοφερή εικόνα.
Και αυτό παρά τις προ διετίας εισηγήσεις των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων που μιλούσαν για αποδόσεις 6,5% τα πρώτα δύο έτη και 4,5% ως 5% το τρίτο. Απέκρυβαν όμως τους κινδύνους απωλειών που εμπεριείχαν τα δομημένα ομόλογα.

Διαβάστε περισσότερα ...
Το ΒΗΜΑ, 12/10/2008 , Σελ.: A14Κωδικός άρθρου: B15484A141ID: 297577

Διαβάστε ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ όπως στο χαρτί (PDF)

Λέτε να ισχύουν τα ίδια και για τις Τράπεζες ;


Διότι όταν εγγυάται ο Καραμανλής και στηρίζει την επιλογή ο Παπανδρέου ...
μάλλον σρταβός ειν΄ο γυαλός
%

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΝΩ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



τι έλεγαν πριν από 15 μήνες ...

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥΛΩΧΤΑ !

















ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ προς ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ σήμερα το πρωϊ την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά :

"To σεμνά και ταπεινά το καταντήσατε πλουτισμός στα μουλωχτά"

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

prokapress στις Σέρρες: "ΚΡΟΝΙΟΦΥΛΑΚΕΣ" & "ΚΡΟΝΙΟΜΑΧΟΙ"

Για χάριν των κυριών αυτών πρέπει να "βιάσουμε" την ιστορία της πόλης

prokapress στις Σέρρες: "ΚΡΟΝΙΟΦΥΛΑΚΕΣ" & "ΚΡΟΝΙΟΜΑΧΟΙ"

Διάβασα λοιπόν στο ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΘΑΡΡΟΣ (19.09.2008) τα εξής εκπληκτικά από τον αρθρογράφο που υπογράφει ως ΑΛ.ΑΡ. :

" αυτά που ακούν τ' αυτιά τους και αυτά που βλέπουν τα μάτια τους έχω την αίσθηση ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που οι υπεύθυνοι της Κωστοπουλείου Στέγης θα τα βροντήξουν. Έρχεται η ώρα που όσο καλόπιστος και πείσμων κι αν είσαι οι αντοχές σου σε εγκαταλείπουν στη μάχη με τους κατ' εξακολούθηση υπονομευτές σου. Θα μαζέψουν λοιπόν τους διαπρύσιους "Κρονιοφύλακες" και αφού πρώτα παραιτηθεί σύσσωμο το ΔΣ και απομακρυνθεί ο Διευθυντής του , θα τους δώσουν τα κλειδιά της Κωστοπουλείου μαζί με τους πενήντα (50) εργαζόμενους και τους εκατόν είκοσι (120) τροφίμους. Και τότε θα δούμε με πόσα απίδια χωράει ο σάκος..."

Πάνω στον δημοσιογραφικό του οίστρο ο γράφων "Kωστοπουλειοφύλακας" και "Κρονιομάχος" έβγαλε την είδηση :

Πενήντα εργαζόμενοι για εκατόν είκοσι τροφίμους !!! Εκπληκτική αναλογία.

Και οι ερίτιμες κυρίες της Στέγης επικαλούνται οικονομικά προβλήματα !!!

Το μόνο που παρέλειψε ο γράφων ήταν να μας πει ποια είναι τα έξοδα μισθοδοσίας μηνιαίως του ιδρύματος και ποιος είναι ο μισθός του κ. Διευθυντού τον μήνα ;

Να ξέρουμε τέλος πάντων σε τι και ποιους θα εξυπηρετήσει ο "βιασμός" της ιστορίας της πόλης μας

ΥΓ. Αυτό με την παραίτηση του Δ.Σ. θα κάνουμε πέτρα την καρδία και θα τα αντέξουμε, αλλά αν απομακρυνθεί και ο διευθυντής, πάει το χάνουμε το ίδρυμα !

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ATOΠΗΜΑ ή ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙ ;

" Ψεύτης και καιροσκόπος πολιτικάντης ή απλά ανίδεος και ανίκανος; "


Aπο τον "ANEΞΑΡΤΗΤΟ "

@Έλαμπε το πρόσωπο του Αλέξανδρου Χρυσάφη που ο φίλος του Χρήστος Φώλιας ήταν πολύ καλός στην ομιλία του και γιατί ήταν κόσμος πολύς στο Επιμελητήριο να ακούσουν τον Υπουργό. Αμφότεροι του σκληρού καραμανλικού πυρήνα, είναι ορκισμένοι Καραμανλικοί. Γι αυτό και του Αλέκου του ενδιέφερε μια επιτυχημένη παρουσία του Φώλια.


Στο "ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΘΑΡΡΟΣ" η proka διάβασε για τις απόψεις Φώλια : " Δεν δέχθηκε ότι το ταμείο είναι μείον, σημείωσε δε ότι δεν μπορεί να είναι μείον το ταμείο ενώ ενός κράτους που έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε επίπεδο ευρωζώνης" !!!!


Και η proka απαντά στον λαλίστατο Υπουργό κ. Φώλια , τον χαρούμενο φίλο του κ. Χρυσάφη και τον ευφάνταστο δημοσιογραφο που κατέγραψε την χαρά του ενός "Καραμανλικού" (; από πότε) για την επιτυχία του άλλου με το ακόλουθο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής :


Δανειζόμαστε 1 δισ. ευρώ κάθε 10 ημέρες
* De facto υποβάθμιση

Στο υψηλότερο σημείο από την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση το 2001 ανέβηκαν τα spreads (η διαφορά επιτοκίου από τα αντίστοιχα γερμανικά) στα ελληνικά ομόλογα. Την περασμένη Παρασκευή ξεπέρασαν τις 86 μονάδες βάσης, που σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει ήδη το κόστος της κρίσης και της αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας.

Ζ. ΤΣΩΛΗΣ, Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ * σελ. Δ4 Δανειζόμαστε 1 δισ. ευρώ κάθε 10 ημέρες De facto υποβάθμιση
Το ΒΗΜΑ, 21/09/2008 , Σελ.: D01Κωδικός άρθρου: B15467D012ID: 297142

Σημειωτέον ότι ο δανεισμός του Δημοσίου μέχρι σήμερα για την χρήση του έτους 2008 έχει φθάσει αισίως στα 39,1 δισεκατομμύρια ευρώ !!!!! , ενώ ο κ. Φώλιας ισχυρίζεται ότο "το ταμείον δεν είναι μειον" και ο κ. Χρυσάφης επιχαίρει.


Δυστυχώς μ' αυτούς που μπλέξαμε , τα χειρότερα έρχονται


Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ...



Πάνω από όλα η ευθύνη μας για τον τόπο"
06/10/2008

"Πάνω από όλα η ευθύνη μας για τον τόπο"
"Πάνω από όλα βρίσκεται η ευθύνη μας για τον τόπο, η έγνοια για τους οικονομικά ασθενέστερους, για τους ανθρώπους που δυσκολεύονται, που ζούν με την αγωνία για την επόμενη ημέρα", τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και επισήμανε ότι οι πολίτες απατούν να ακούσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, για την πορεία του τόπου, τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης και την καθημερινότητά τους Η Ελλάδα καλείται να αντισταθεί στην πίεση της διεθνούς συγκυρίας και να κοιτάξει μπροστά με σχέδιο αποφασιστικότητα και κοινωνική ευθύνη, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και διαβεβαίωσε ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνιση με σχέδιο και ξεκάθαρες θέσεις". "Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και οι καταθέσεις των πολιτών είναι απολύτως εγγυημένες. Η οικονομία είναι θωρακισμένη και έχει ισχυρές αντοχές", υπογράμμισε.


Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτεταμένη αναφορά στη διεθνή οικονομική κρίση και στις επιπτώσεις της στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία. Ενα χρόνο η παγκόσμια οικονομία διέρχεται κρίση, που επηρεάζει τις τιμές των πρώτων υλών και του πετρελαίου, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα, για την Ευρωζώνη είπε ότι η διεθνής κρίση προκαλεί σημαντική υποχώρηση της ανάπτυξης, δημιουργεί το μεγαλύτερο πληθωρισμό της τελευταίας 15ετίας, προκαλεί αύξηση των επιτοκίων, καθώς και της ανεργίας. Ξέρουμε τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και τις εσωτερικές παθογένειες, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Προκαλεί αύξηση της ακρίβειας, άνοδο των επιτοκίων, επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία είπε ο κ. Καραμανλής είναι θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση και έχει σημαντικές αντοχές. Το έλλειμμα μειώθηκε, οι ρυθμοί ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη, ενώ η ανεργία μειώνεται. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας επιβεβαιώνουν την ορθότητά της και επιβάλλουν τη συνέχιση και την επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής.


Ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κρίση, κάποιοι δεν βλέπουν την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών. Ποιά υπευθυνότητα μπορούν να έχουν αυτοί που δεν βλέπουν την κρίση; Ποιά αξιοπιστία μπορεί να έχουνε εκείνοι που υπόσχονται παροχές εκατομμυρίων χωρίς να λένε από πού θα βρούνε τους πόρους; ρώτησε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε ότι ''είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι δημοκοπούν ανεύθυνα, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν, προκαλούν ισοπέδωση, άρνηση, μηδενισμό και ακρότητες. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, λόγω της διεθνούς κρίσης, δεν βρίσκουν τίποτε το θετικό.


Κινούνται με αφερεγγυότητα και ανευθυνότητα.'' Περιγράφοντας τις προτεραιότητές του ο κ. Καραμανλής, είπε ότι η πρώτη είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ανεργίας. Η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης μέσα από την ενεργοποίηση του ταμείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είπε ο κ. Καραμανλής, ανταποκρίνεται σε ανάγκες. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τρία εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για την Ολυμπιακή Αεροπορία και τον ΟΣΕ, όταν αυτά τα ποσά μπορούν να διατεθούν για να αναβαθμιστεί η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ο παραγόμενος πλούτος και το κοινωνικό μέρισμα ;


Ο κ. Καραμανλής έκανε αυτοκριτική, αλλά έδωσε και οδηγίες στους υπουργούς του.'' Εγιναν λάθη, υπήρξαν καθυστερήσεις, χαλάρωσε και ατόνισε η συνεργασία της κυβέρνησης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θέλω να ακούσω τις προτάσεις και τις εισηγήσεις και τις απόψεις όλων σας'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάζει συχνότερα και οι υπουργοί έχουν οδηγία για συγκεκριμένη ημέρα για συνεργασία με τους βουλευτές. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε κλειστές πόρτες, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε, ότι οι υπουργοί θα απαντούν άμεσα σε όλους τους βουλευτές. Ολα τα υπουργεία θα κινηθούν στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και θα προχωρήσουν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και προχωρά ο διάλογος για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Προχωρούμε για την τρίτη εκλογική νίκη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του υπογράμμισε, ''ξέρετε τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ, μόνος στόχος μου είναι να προσφέρω στον τόπο, δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με κατεστημένα συμφέροντα.''


Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην επέτειο των 34 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις;


Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις;


«Μαξιλάρι» για τις ελληνικές τράπεζες οι καταθέσεις που υπερβαίνουν σήμερα τα 210 δισ. ευρώ

Tην εποχή που οι Eλληνες έκρυβαν τα λεφτά τους κάτω από το... στρώμα, κινδυνεύουν να επαναφέρουν διάφοροι ανεύθυνοι με τη διασπορά φημών τις τελευταίες ημέρες και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις από υπεύθυνα χείλη για το «εγγυημένο» των καταθέσεων. Ομως, σε κάθε περίπτωση ας έχουμε υπόψη ότι:

Ποιο είναι το ύψος της αποζημίωσης;
Aν μια τράπεζα δηλώσει αδυναμία να πληρώσει, οι καταθέτες θα αποζημιωθούν μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ για τις καταθέσεις τους, ανεξάρτητα από τους λογαριασμούς που έχουν στην τράπεζα. Δηλαδή, καταθέτης με 40.000 ευρώ, δυστυχώς θα πάρει μόνο 20.000 ευρώ από το Tαμείο Eγγύησης Kαταθέσεων (TEK). Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένει την εκκαθάριση των παγίων της πτωχευθείσας τράπεζας ή έναν... λευκό ιππότη που θα αγοράσει την τράπεζα και μαζί τα χρέη. H κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία το ποσό εγγύησης θα αυξάνεται στα 30.000 ευρώ, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα αναλάβει εγγυητής για όλες τις καταθέσεις.

Συμφέρουν οι πολλοί λογαριασμοί
Oσοι φοβούνται υπερβολικά για τα χρήματά τους μπορούν να τα μοιράσουν σε πολλούς λογαριασμούς διαφορετικών τραπεζών, καταθέτοντας 20.000 ευρώ σε κάθε λογαριασμό. Aν κάποιος έχει 60.000 ευρώ σε μία τράπεζα που θα καταρρεύσει θα αποζημιωθεί με 20.000 ευρώ. Aν τα έχει μοιράσει σε τρεις τράπεζες θα πάρει τα λεφτά του πίσω. Eπίσης, μπορούν να βάλουν συνδικαιούχους σε κάθε λογαριασμό. Aποζημίωση από το TEK δικαιούνται όλα τα πρόσωπα που έχουν δικαίωμα στον λογαριασμό, φυσικά μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ.

Tα χρέη παραμένουν εάν μια τράπεζα πτωχεύσει
Συχνό είναι το ερώτημα τι θα γίνει με τα χρέη από δάνεια που έχουν οι πολίτες σε μια τράπεζα που θα πτωχεύσει. Φυσικά, μαζί με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν σβήνονται και τα χρέη τα οποία μεταφέρονται και διαχειρίζονται από τον εκκαθαριστή της τράπεζας. Eπομένως, πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τις δόσεις χωρίς διακοπή. Aν έχετε στεγαστικό με προσημείωση ή υποθήκη και πάλι δεν κινδυνεύετε να χάσετε το ακίνητό, αφού υπάρχει πάντα «διάδοχος».

Aντέχουν οι ελληνικές τράπεζες
Πολλοί ρωτούν αν οι ελληνικές τράπεζες αντέχουν και για πόσο. H απάντηση είναι ότι έχουν αντοχές, διότι δεν έχουν μεγάλα ανοίγματα σε τοξικά ομόλογα ή άλλα σύνθετα προϊόντα όπως ενυπόθηκα δάνεια (subprime). «Mαξιλάρι» είναι και οι καταθέσεις άνω των 210 δισ. ευρώ. Eξαιτίας της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, σοκ θα προκαλούσε μόνο μια μαζική εκταμίευση των αποταμιεύσεων ή και κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και αδυναμία αποπληρωμής χιλιάδων στεγαστικών δανείων. Mάλλον, πολύ μακρινά σενάρια...

Tι ισχύει για τα ομόλογα
Eπενδυτές που έχουν ομόλογα ρωτούν αν έχουν χάσει τα λεφτά τους. Φυσικά δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν ομόλογα με ρήτρα του Δημοσίου, αφού για να μείνουν με τα χαρτιά στο χέρι πρέπει να... πτωχεύσει το κράτος. Tα τραπεζικά ή άλλα ομόλογα δεν έχουν ουσιαστικά κάποια εξασφάλιση. Oλα εξαρτώνται από τη φερεγγυότητα του εκδότη και αν η σύμβαση που έχει υπογραφεί ορίζει ότι ο εκδότης εξασφαλίζει τουλάχιστον το αρχικό κεφάλαιο. Πάντως, το Tαμείο Eγγύησης δεν καλύπτει ομόλογα, repos, ομολογίες ή άλλα προϊόντα.

Nα πουλήσω τα αμοιβαία;
Oποιοι έχουν Aμοιβαία Kεφάλαια σίγουρα έχουν μεγαλύτερο ρίσκο αν αυτά είναι μετοχικά. Πολλοί, πάντως, βρίσκονται σε δίλημμα: Aν πουλήσουν μπορεί να έχουν μεγάλες απώλειες, αν περιμένουν να περάσει η κρίση μπορεί να είναι τυχεροί, μπορεί και να χάσουν περισσότερα.

Πού να επενδύσω;
H πιο συχνή ίσως ερώτηση τελευταία είναι «τι να κάνω τα λεφτά μου, πού να τα επενδύσω». H απάντηση είναι δύσκολη και εξαρτάται από το ρίσκο του καθενός και τα δικά του πιστεύω. Πολλοί θεωρούν ότι η καλύτερη επιλογή είναι η στροφή στα μέταλλα και κυρίως στον χρυσό που ανεβαίνει. Aρκετοί εκτιμούν ότι η επένδυση σε ακίνητο δεν χάνει ποτέ μακροπρόθεσμα, έστω κι αν η κτηματαγορά είναι στα κάτω της. Για παράδειγμα, μια αγορά οικοπέδου σε ανερχόμενη περιοχή σίγουρα είναι μια καλή επιλογή. Tέλος, οι συντηρητικές κινήσεις και η διασπορά του κινδύνου σε διάφορα προϊόντα και τράπεζες και οι επιλεκτικοί προθεσμιακοί λογαριασμοί μπορεί να είναι η πιο σωστή λύση.

Eνα είναι σίγουρο: Tα λεφτά κάτω από το στρώμα, στον κουμπαρά ή στο μαξιλάρι δεν πρόκειται ποτέ να αυξηθούν. Aφήστε που μπορεί να γίνουν και στόχος ληστών...

Πηγή Ημερησία
Ο Αλογοσκούφης μπορεί να υπόσχεται αλλά ...

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΑΘΗ, ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ... [ prokapress στις Σέρρες: ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ή ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ; prokapress στις Σέρρες: ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ...#links ]





Aξιότιμε
κύριε βουλευτά,

κατά την απουσία σας επί 15νθήμερον στο Λονδίνο , προκειμένου με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στην αγγλική γλώσσα, το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε και πάλι δημοπραττώντας έντοκα γραμμάτια διάρκειας 13, 26 και 52 εβδομάδων 408 εκατομμυρίων ευρώ ενώ εκδηλώθηκε χαμηλή ζήτηση με προσφορές μόλις εκατομμυρίων ευρώ ! (Πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑ 01/10/2008)


Μετά την ανωτέρω δημοπρασία ο δανεισμός του Δημοσίου για το 2008 ανήλθε στο ποσό των 39,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους να διαμορφωθεί άνω των 43 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της προβληματικής εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ενώ η πρόβλεψη Αλογοσκούφη ήταν μόλις 37 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2008 ( και έχουμε ακόμη δρόμο τρεις μήνες γεμάτους)

Και σας ρωτά το prokapress :


- Μήπως πρέπει να αποσύρετε την ερώτησή σας προς τον Υπουργό Οικονομίας για το επίδομα των Δημοσίων υπαλλήλων του Ν. Σερρών, περί παραμεθορίων περιοχών ;


- Μήπως πρέπει να ρωτήσετε τον λαλίστατο και πολλά υποσχόμενο αρχηγό σας , από που θα εξοικονομήσετε τα χρήματα για τα "μπαχτσίσια" που τάξατε προς τον ελληνικό λαό;


- Μήπως πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον Σερραϊκό Λαό για τον εμπαιγμό σας;

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΕΣ , ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ της Lehman Brothrers

Αυτός είναι ο "δήμιος" των Ελλήνων Επενδυτών και η πορεία της μετοχής (LEH)

Ακούστε την θέση της ΕΚΠΟΙΖΩ
http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1426749016/bctid1818133691

"ΚΡΟΝΙΟΦΥΛΑΚΕΣ" & "ΚΡΟΝΙΟΜΑΧΟΙ"


Ο κινηματογράφος "ΚΡΟΝΙΟΝ" το 1931


Περίεργη και διαχρονική η εμμονή του γνωστού σερραϊκού εκδοτικού συγκροτήματος για την κατεδάφιση του ιστορικού κινηματογράφου "ΚΡΟΝΙΟΝ".

Σε πρόσφατο δημοσίευμα τους μας αποκάλυψαν ότι οι ίδιοι οι διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη είναι το πρόβλήμα του Ιδρύματος όταν για 120 γέροντες τροφίμους που αναπαύονται χρειάζονται 50 εργαζόμένους !!!

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΧΡΗΣΤΟ, ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ...


ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΟΙΜΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ "ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ" !!!


Επί της θητείας σου στην Προεδρία του Εμπορκού Συλλόγου, ο "Παπαπα .." και η παράταξη που υπηρετείς, ενώ εσύ "έτρεχες σαν τον Βέγγο" να μην αδειοδοτηθεί το JUMBO στον Λευκώνα, αυτοί τρεις φόρες ψήφισαν να "χαρακτηριστούν " το Άγκιστρο και ο Προμαχώνας, "τουριστικές περιοχές" ...
Ετσι άνοιξε ο δρόμος για την εγκατάσταση πολυκαταστημάτων στο Νομό και ο Φωτιάδης αλώβητος από την κόντρα Εμπορικού Συλλόγου με τις εν λόγω κοινότητες

Τώρα ο Πρόβος χρεώθηκε με το μνημόσυνο ...

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

TO "ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ " ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ" !

Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ, επανεμφανίζεται....
με πολιτική θρασύτητα !


Γράφει ο " Ανεξάρτητος "
25.09.08
("Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ, επανεμφανιζεται.... Με πολιτική θρασύτητα !");("http://www.anexartitos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6508"); sburl1807=sburl1807.replace(/amp;/g, "");sburl1807=encodeURIComponent(sburl1807);


ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ κ. ΒΛΑΧΟ.

Μόνο ως πολιτική θρασύτητα, που εκπορεύεται από την πρωτοφανή εμμονή του να υποδύεται ρόλους όπως αυτόν του Δημάρχου, μπορεί να χαρακτηρισθεί η παρουσία του κ Γιάννη Μωϋσιάδη στα τηλεοπτικά παράθυρα, ασκόντας κριτική στη νυν Δημοτική Αρχή του κ Γιάννη Βλάχου.Ο άνθρωπος που από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δημάρχου Σερραίων, φρόντισε να απαξιώσει το αναγνωρισμένο σήμερα από τον Σερραϊκό λαό, έργο του προκατόχου του κ Ζήση Μητλιάγκα, αλλάζοντας σχέδια και αδιαφορώντας για έργα που είχαν ξεκινήσει, έρχεται ως κριτής του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής αντιπαραβάλλοντας το δικό του ανύπαρκτο ή μάλλον με αρνητικό πρόσημο.

Κύριοι

Σωτηριάδη , Αντιδήμαρχε επί των οικονομικών,
Γόυνα , Πρόεδρε της "ΑΥΤΟΚΙΚΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ"

Ερωτάσθε :

To μηνιάτικο των 1.000 ευρώ, "πέφτει" κανονικά για την λειτουργία του "ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ" στην "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ" ;

Kύριε ΤΣΙΤΡΟ , σας ακούμε ...


Κύριε Διοικητά
του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών

έχετε να σχολιάσετε κάτι ;